מתי כדאי ללכת להיבדק בצפיפות עצם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי כדאי ללכת להיבדק בצפיפות עצם?
    דני מור
    25/12/2008

אני בת 55 ולא מקבלת מחזור כבר כ 4 שנים לוקחת הורמונים אני חושדת שאבדתי קצת מגובהי בשנים האחרונות אבל לא כואב לי שום דבר ואני מרגישה טוב באופן כללי הבדיקה של צפיפות עצם לא בסל מתחת לגיל 60 האם היית ממליץ לי בכל זאת להיבדק? האם בדיקה מוקדמת וטיפול מתאים יכול למנוע הדרדרות במצב העצם? המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בסל? או לא בסל?

פרופ` יונה תדיר
    25/12/2008

נעמי,
    כדאי לבדוק צפיפות עצם, בין היתר משום שהחלטות הטיפול מחייבות גם מעקב לאורך זמן, ובהעדר נתון בסיסי על מצב צפיפות העצם לא יהיה למה להשוות בעתיד את תוצאות הבדיקה.
    איני מתעלם מעלויות ונראה לי גם שאת טועה בעניין סל הבריאות. אבל כדאי לשמור על הבריאות כדי לשאת בקלות גם את ... "סלי המכולת".
    בברכת חג חנוכה שמח, "מלוא הסל".
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מוקדם

רוזי
    07/01/2009

אני חושבת שהבדיקה היא בסל מגיל 60.. בכל מקרה לדעתי שווה להשקיע את הכסף הזה ולעשות בדיקה גם לפני כן למי שיש היסטוריה משפחתית או חשש לבריחת סידן. אני בעלת היסטוריה של אם חולה במחלה ועברתי בדיקות בגיל 54 שגילו את זה גם אצלי ומאז אני מטופלת דרך קבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו