תפקיד השחלות בגיל 60

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקיד השחלות בגיל 60
    יונית
    05/01/2009

לסבתי ואימי היה סרטן מעי ורחם ושחלות מפושט מה יהיו השלכות אם אבצע כריתת שחלות על הנשיות שלי: מראה, הזדקנות וכו' האם לשחלות יש עדיין תפקיד כלשהו בגופי - באולטרה סאונד כמעט לא מצאו אותן כי הן מאד קטנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקיד השחלות בגיל 60

הוספת תגובה

• תפקיד השחלות

פרופ` יונה תדיר
    05/01/2009

יונית,
    בעבר מקובל היה לכרות שחלות בליברליות יחסית, מתוך הנחה שעם הפסקת המחזור חדלה פעילות השחלות. כיום יש נטיה שמרנית יותר, מתוך ידיעה שיש גם תפקידים נוספים ברמות נמוכות. יחד עם זאת, בנוכחות גורמי סיכון משפחתיים עדיין הנטיה לכרות שחלות קיימת, תוך שימוש בסמנים (מרקרים בלע"ז) אותם ניתן לבחון בבדיקות הדם. לעניין ההזדקנות, קיימת מאידך נטיה לחזור לשימוש בהורמונים תוך בקרה רפואית מתאימה. במילים אחרות, יש לעשות שימוש ברפואה המודרנית כדי להתאים טיפול לכל אשה ואשה על בסיס הסיכונים והסיכויים.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו הטיפול הנכון?

אור
    05/04/2009

אני בת 46 גרושה+2.
    הוצאו לי שני פוליפים מרחם תוצאות הביופסיה: התקבלו מס' קטעי רקמה אפורים, גמישים, בלתי סדירים בנפח 2 סמ"ק-מס'/1.
    רופא אחד המליץ לי לקחת הורמים וכעבור שלושה חודשים לעשות שוב ביופסיה ורופא שני הציע לי לכרות את הרחם ולהוציא גם את השחלות כמניעה לעתיד למרות שהן בריאות.
    אני כבר 4 שנים ללא מחזור.
    קראתי שגם כשאין מחזור יש לשחלות תפקיד במניעת התקפי לב ושברי עצמות.
    מה הטיפול הנכון עבורי?
    בתודה מראש
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו