יובש בנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בנרתיק
    yld צפונית
    03/02/2009

אני בת 54. משה כשנתיים יש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד. יש לי קושי בלקיים יחסי מין. יש יובש בנרתיק והיצרות של המקום. אני נמנעת לקיים יחסים כיוון שזה ממש סיוט עבורי. יש קושי בחדירה.סבל בל יתואר. הנרתיק בתוך ומבחוץ פשוט נפצע. נעשה אדם שורף וכואב מאוד. כמו כן איבר המין של בעלי ממש פצוע. בהמלצת רופאת נשים בקופת חולים אני משתמש בקרם אובסטין 15 גר' בעזרת מטוש שאני מחדירה לנרתיק פעמיים בשבוע כבר יותר מחצי שנה ועדיין יש קושי בחדירה. ממה שאני מרגישה זה התכווצות של הנרתיק ולכן הקושי. יש לציין שאני נפגשעת חרדה. לא נוטלת תרופות. אני מאוד מתוסכלת ועצבנית עקב כך. מה לדעתך עלי לעשות. אודה על תשובתך בהקדם. אני מקיימת יחסים לעיתים רחוקות מאוד . הקושי בחדירה גורם לי לפציעה, מן חתך/קרע בנרתיק למטה. ממתינה לתגובתך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בנרתיק

הוספת תגובה

• נרתיק פגוע

ד''ר חגית כהנא
    05/02/2009

נדמה לי שאת מדברת על שתי בעיות שונות : הבעיה הראשונה של יובש נרתיקי עקב גיל שאותו ניתן לפתור עם שימוש בכמות גדולה יותר של אובסטין או משחה אסטרוגנית אחרת.
    הבעיה השניה היא חרדת המין שלך והמינון הנמוך של יחסי מין שאת חווה .
    אני מציעה לך להתבונן לגעת ולנסות להחדיר אצבע לנרתיק. אפשר גם להשתמש בויברטור כדי לתרגל את הנרתיק וגם להנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה

קרין
    05/02/2009

תודה שחזרת אלי, את המירנה אני לוקחת למניעת הריון משום שאחרי ההפריות היה לי הריון טיבעי. אני שואלת האם בגלל ההורמונים שמפרישה המירנה יש סיכוי שזה מקדים אפילו במעט את גיל המעבר? לגילוי אם אני בגיל המעבר עלי לעשות בדיקות דם שיתן לי רופא נשים? או אולטרסאונד? יתכן שאני בגיל המעבר בגיל 37? כמה זמן לוקח מהכניסה לגיל המעבר עד להפסקת המחזור האם זה שלב אחרון? האם זיעה זה חלק מהסימנים ? אשמח אם תענה לי על שאלות אלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו