הקשר בין גיל המעבר למירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין גיל המעבר למירנה
    קרין
    04/02/2009

אני בת 37 עם 2 ילדים IVF, אחרי כמה שנים נכנסתי להריון טיבעי ומאז אני כבר 6 שנים עם מירנה, לאחר שהתייעצתי עם רופא נשים הוא אמר שאני יכולה להישאר עם המירנה עוד שנה לפחות. כבר מעל לשנה שהתחלתי להזיע, בלילה בעיקר וגם ביום בבית השחי. האם יכול להיות שאני כבר בגיל המעבר? האם הפריה מלכותית מקדימה את גיל המעבר? האם למירנה יש השפעה כולשהיא על גיל המעבר? האם ניתן לדחות את גיל המעבר? והאם זה נכון שברגע שהמחזור מפסיק ההתבגרות מואצת. מה המלצתך אלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין גיל המעבר למירנה

הוספת תגובה

• הקשר בין גיל המעבר למירנה

פרופ` יונה תדיר
    05/02/2009

קרין,
    לא ברור מדבריך מדוע נעשה שימוש בהתקן המירנה ? מדובר בהתקן תוך-רחמי המשחרר הורמון באופן איטי אל חלל הרחם. אורך חיי המירנה הוא 5 שנים. ישנם מצבים בהם התקן תוך רחמי מושאר זמן רב יותר אולם זה נוגכד את הוראות היצרן.

אם את כן או לא בגיל המעבר? או לקראת גיל המעבר? ניתן לאשר או לשלול בד"כ בבדיקות דם. הפריה מלאכותית אינה נחשבת לזרז את גיל המעבר. נעשו מספר עבודות מחקר בנושא זה ואין לכך הוכחה ברורה.

את הכניסה לגיל המעבר לא ניתן לדחות. מדובר ברזרבה השחלתית ולא ניתן לשנותה. אם וכאשר ברור שגיל המעבר קרב יש דרכים נאותות להערך לכך, מה שמוגדר כחלון הזדמנויות לטיפול בתופעות לוואי למיניהן.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו