דימום קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום קל
    ציפי
    11/02/2009

שלום אני בת 48 וללא מחזור כבר כ3 שנים לאחרונה היה לי דימום קל, הלכתי להיבדק ובאולטרסאונד ראו רירית רחם מעובה כ7.7 ממ מה יכולות להיות הסיבות? אני גם סובלת מהשמנת יתר, האם יכול להיות קשר? אני נורא מודאגת תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום קל

הוספת תגובה

• דימום לאחר הפסקת הוסת

ד''ר חגית כהנא
    11/02/2009

הרירית מעובה ויש לקחת דגימה מחלל הרחם. ניתן לבצע זאת במרפאה הבדיקה קרויה פיפל.
    יש לשלול בעיה ברירית הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לרירית רחם מעובה

ציפי
    13/02/2009

ברצוני לדעת אם יכולות להיות עוד סיבות לרירית רחם מעובה חוץ מסרטן? קיבלתי הפניה ל היסטוסקופיה, מה ההבדל בעצם בין הבדיקה הזו לבין פיפל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לרירית מעובה

פרופ` יונה תדיר
    15/02/2009

ציפי,
    תתכננה מספר סיבות לרירית מעובה אשר בסופו של דבר נגרמת עקב הפרשת ההורמון הנשי - אסטרוגן. יתכן קשר בין עודף משקל לרירית מעובה, מאחר ורקמות השומן מהוות מאגן לאיכסון אסטרוגן.
    היסטרוסקופיה ופיפל הן בדיקות שונות.
    באופן כללי ניתן להבחין בין ארבעה סוגי בדיקות רירית הרחם: 1. בדיקה בשיטת פיפל (ע"ש מפתח השיטה). היא הפחות פולשנית, ובה מוחדרת צינורית דקיקה אל חלל הרחם ובאמצעותה נשאבת כמות זעירה של רירית הרחם הנשלחת לבדיקה. 2. גרידה של ממש, המחייבת סוג מסויים של הרדמה או "טישטוש קל", מאחר ועובי המכשיר המוחדר להוצאת רירית לבדיקה גדול יותר. 3. היסטרוסקופיה אבחנתית, אשר בה מוחדרת מערכת אופטית לראית חלל הרחם 4. היסטרוסקופיה ניתוחית אשר בה מוחדר מכשיר אופטי + מכשירים להוצאת רירית, או פוליפ, או פעולות כירורגיות אחרות בחלל הרחם.

התאמת כל שיטה לכל מקרה נעשית על פי הממצא והחומר הנדרש לאיבחון או טיפול.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו