הפסקת הורמונים המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הורמונים המשך
    מור
    28/02/2009

אהיה יותר ברורה וממוקדת: לקחתי הורמון אקטיבל במשך 4 שנים. עדיין לאחר כ- 3 חודשי הפסקה אני סובלת מתופעות לואי שונות : חולשה בשרירים, כאבי פרקים בכל הגוף,הרדמות כף יד ותחושתה כללית של זיקנה פתאומית. אני בת 57. אמרה לי האורטופדית שלפעמים הגוף לא מאוזן אחרי הפסקת נטילת הורמונים ועלי להיות סבלנית. שאלתי היא עד מתי? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הורמונים המשך

הוספת תגובה

• הפסקת הורמונים - המשך

פרופ` יונה תדיר
    28/02/2009

רוית,
    בהמשך להסבר על "זמן מחצית החיים", קיים מושג נוסף בהקשר זה והוא "זמן השטיפה" (Wash out) , הוא משך הזמן שהחומר נשטף לגמרי מהגוף. במקרה זה משך הזמן הוא כשבועיים. קרי, את מזמן נמצא מעבר לזמן זה. מאידך, מאחר ומדובר במערכות גוך משולבות, לוקח יותר זמן עד אשר הגוף מתייצב למסגרת תיפקודית חדשה. השאלה הנשאלת (ועליך להוועץ ברופא/ה המטפל) מדוע להפסיק את התרופה ולא לבחון עד כמה יש קשר בין הדברים ע"י חזרה לנטילת התרופה (אם אין גורמי סיכון אישיים לכך).
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו