מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשבת 5028/02/2009
אני בת 50. המחזור הפסיק לפני מספר חדשים. אני סובלת מגלי חום מטרידים אבל זה משהו שאני יכולה לחיות איתו למרות אי הנוחות. הבעיה המטרידה ביותר היא כאבי ראש. תמיד סבלתי ממיגרנות אבל לאחרונה תדירותן עלתה מאוד, בערך פעם ביומיים. אני נלחמת ונאבקת ובסוף נכנעת ונוטלת משככי כאבים (אופטלגין או מיגרלב). אני רואה שאתם ממליצים לעתים קרובות על טיפול הורמונלי, אבל באתר של משרד הבריאות האמריקאי, המרכז מאמרים רבים, הנטייה היא לא להמליץ על טיפול חלופי. מעבר לכך שבמשפחתי היה סרטן שחלות (אחות של אבי נפטרה מהמחלה). מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד על טיפול הורמונלי
פרופ` יונה תדיר28/02/2009לבת ה 50, ולבנות גיל אחרות,
קיימת כיום תמימות דעים ברחבי העולם לכך שאותם חשדות אשר הועלו בשנת 2002 על נזקים בעקבות הטיפול ההורמונלי היו שגויות בחלקן הגדול. התועלת מהטיפול ההורמונלי החליפי רבה מהנזקים, הן באשר לאיכות חיים, והן באשר לתופעות אחרות (המובילות בעקיפין לאיכות חיים) כגון בריחת סידן, שברים, מחלות לב וכלי דם, ואפילו גידולים סרטניים למיניהם. הכללה זו נכונה בהסתיגות, בהעדר סיבות אישיות, בהן יש גורמי סיכון ואותם יש לבחון ולהגדיר בייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
צריך גם להבין שיש כיום דורות חדשים של תרופות, בהרכבים שונים ובמינונים נמוכים, אשר מסייעים כנגד תהליכי הזדקנות פיזיולוגיים של רקמות ומערכות גוף שונות בגיל המתקדם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש - עוד
בת 5028/02/2009תודה על התשובה המהירה. לא נעניתי לגבי הקשר בין כאבי הראש שלי לגיל המעבר וכן לגבי הסיכון בהורמונים עם רקע של סרטן שחלות במשפחה. אני רוצה להוסיף שאלה נוספת - ראיתי בפורום תלונות על תופעות לוואי להורמונים. בעבר, כשניסיתי לקחת גלולות למניעת הריון, כל סוגי הגלולות גרמו לי לתופעות לוואי כמו עצבנות, נפיחות וכדומה. האם זה מרמז על מה שיקרה בטיפול הורמונלי כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
פרופ' תדיר28/02/2009לגבי גורמי הסיכון, נענית בתשובתי הקודמת. בהעדר גורמי סיכון אין סיבה לדאגה, ואת גורמי הסיכון יש לבחון עם הרופא/ה המטפל/ת. באשר לכאבי הראש: יתכן ויש קשר. מדובר בבעיה השכיחה יותר בנשים ותלויה במצבים שונים אשר חלקם תלויי איזון או חוסר איזון הורמונלי. לעניין גלולות למניעת ההריון וכאבי הראש: מדובר בהרכבי חומרים שונה ואין הכרח שהדבר יחזור על עצמו בטיפולים הורמונליים לגיל המעבר. לא ניתן לחזות מראש. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופם ותופעות לוואי
עליה זיו02/03/2009בת 44 המחזור הפסיק לפני כ3 חודשים,סובלת מיובש בנרתיק ואיבוד החשק המיני, גלי החום פסקו לבד, הרופא נתן לי נובופם אחרי התלבטות ארוכה החלטתי לקחת ,ואתמול התחלתי ,בנוסף גילו אצלי פיבומלאגיה והרופא רשם לי אלטורט חוששת מתופעות לוואי של שני הכדורים,[האם זה לא מתנגש]בלילה לא הרגשת י בטוב, עדיין לא לקחת י את האלטורט רק את הנובופם, האם יש משהו שאני יכולה לקחת שיחזיר לי את החשק המיני וימנע את היובש בנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?