טיפול- גיל מעבר וטראומה בקב סיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול- גיל מעבר וטראומה בקב סיכון
    איריס
    13/03/2009

שלום רב לכם אני בת 46 וכבר לפני כמה שנים התחילו לי שיבושים במחזור, בשנה האחרונה מחזור כל 21 יום . בחודשים האחרונים אני מתחילה לסבול שבוע לפני המחזור מכאבים ועייפות כמו שפעת. ואז מחזור של 3 ימים בדרכ ואני חוזרת לשגרה הקצרה שכן הסבב הוא כל 21 יום . בכלל אני באנרגיות מאוד מאוד ירודות, זיכרון שמתקצר, חוסר סבלנות, בכי לכאורה בלי סיבה וובלי שליטה, וזה רק מחמיר. מאחר ואני מעשנת ועם הסטוריה משפחתית של מחלות לב, שבץ מוחי, וסרטן (אבא) לפני מספר חודשים רופא נשים, לאחר ששאלתי אותו על תחליפים, רשם לי VENLA 75 כדור ליום. לא לקחתי את הכדור כי חשבתי שאתמודד לבד. לאחרונה חויתי טראומה נפשית קשה, בן זוגי חלה ונפטר תוך חודשיים, ועברו מאז פחות מ 3 ח'. אני מרגישה שכל התופעות שציינתי קודם התגברו בעיקר בשבוע שלפני קבלת המחזור, אני לא מפסיקה לבכות ולא בא לי לעשות כלום - אני פשוט לא מצליחה להניע את עצמי מעבר למינום וגם בקושי רב. די ברור לי שזה שילוב קטלני של תופעות גיל המעבר והטראומה שעברתי. אני די חוששת לקחת את הכדור הזה, חוששת מתופעות לוואי, יעלותו וכו' אודה להמלצתך לגבי הכדור או לגבי פתרונות תרופתיים/אלטרנטיביים אחרים . תודה על תשומת הלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום איריס

ד''ר חגית כהנא
    25/03/2009

צר לי לשמוע על האבל שאת חובה ואני מקווה שלא תדעי עוד צער.
    את מנתחת את המצב בצורה נכונה - יש לך תופעות שסביב גיל המעבר.
    עליהן התלבשה לה הטראומה.
    לטעמי עליך לקחת הורמונים כמובן לפי המלצת רופא/ה נשים אם את חשה דכאון קחי גם את התרופה נגד דכאון שרשם לך הרופא אך אני מאמינה כמוך שעם אבל ניתן להתמודד עם תופעות גיל המעבר קשה ללא טיפול כשהתופעות משמעותיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו