מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול- גיל מעבר וטראומה בקב סיכוןאיריס13/03/2009
שלום רב לכם אני בת 46 וכבר לפני כמה שנים התחילו לי שיבושים במחזור, בשנה האחרונה מחזור כל 21 יום . בחודשים האחרונים אני מתחילה לסבול שבוע לפני המחזור מכאבים ועייפות כמו שפעת. ואז מחזור של 3 ימים בדרכ ואני חוזרת לשגרה הקצרה שכן הסבב הוא כל 21 יום . בכלל אני באנרגיות מאוד מאוד ירודות, זיכרון שמתקצר, חוסר סבלנות, בכי לכאורה בלי סיבה וובלי שליטה, וזה רק מחמיר. מאחר ואני מעשנת ועם הסטוריה משפחתית של מחלות לב, שבץ מוחי, וסרטן (אבא) לפני מספר חודשים רופא נשים, לאחר ששאלתי אותו על תחליפים, רשם לי VENLA 75 כדור ליום. לא לקחתי את הכדור כי חשבתי שאתמודד לבד. לאחרונה חויתי טראומה נפשית קשה, בן זוגי חלה ונפטר תוך חודשיים, ועברו מאז פחות מ 3 ח'. אני מרגישה שכל התופעות שציינתי קודם התגברו בעיקר בשבוע שלפני קבלת המחזור, אני לא מפסיקה לבכות ולא בא לי לעשות כלום - אני פשוט לא מצליחה להניע את עצמי מעבר למינום וגם בקושי רב. די ברור לי שזה שילוב קטלני של תופעות גיל המעבר והטראומה שעברתי. אני די חוששת לקחת את הכדור הזה, חוששת מתופעות לוואי, יעלותו וכו' אודה להמלצתך לגבי הכדור או לגבי פתרונות תרופתיים/אלטרנטיביים אחרים . תודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר חגית כהנא25/03/2009צר לי לשמוע על האבל שאת חובה ואני מקווה שלא תדעי עוד צער.
את מנתחת את המצב בצורה נכונה - יש לך תופעות שסביב גיל המעבר.
עליהן התלבשה לה הטראומה.
לטעמי עליך לקחת הורמונים כמובן לפי המלצת רופא/ה נשים אם את חשה דכאון קחי גם את התרופה נגד דכאון שרשם לך הרופא אך אני מאמינה כמוך שעם אבל ניתן להתמודד עם תופעות גיל המעבר קשה ללא טיפול כשהתופעות משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?