התקן מירנה ללא אסטרוגן בנוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן מירנה ללא אסטרוגן בנוסף
    לאה
    01/04/2009

שלום
    אני לאחר ניתוח הוצאת שחלות. הוספתי התקן מירנה (בכדי להגן על צוואר הרחם מפני אסטרוגן), אולם, לא לוקחת את מדבקות האסטרוגן שהרופא רשם לי (כי מעדיפה להשתמש בחלופות טבעיות, ותופעות גיל המעבר עוד לא התחילו, טפו טפו).
    האם יש סיכון משימוש רק בפרוגסטרון (ההתקן מירנה) ללא אסטרוגן בנוסף? או שההתקן יכול להשאר שם בנחת בחמש השנים הקרובות? אני בת 33.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת שחלות בגיל צעיר

פרופ` יונה תדיר
    02/04/2009

כריתת שחלות בגיל 33 בוודאי נעשתה מסיבה טובה של גורמי סיכון וכיוב'. מצב דברים זה מחייב המך מעקב רפואי ע"י מומחה ךבעיות גיל המעבר ולא להסתפק במידע אינטרנטי. זאת ממספר סיבות: א. לטיפול הורמונלי חליפי זה או אחר יש מה שמוגדר כ "חלון הזדמנויות" לטיפול יעיל אשר מעבר אליו הטיפול אינו יעיל. ב. במקרים רבים הופעת תופעות גיל המעבר מאוחרות מכדי לאבד את חלון ההזדמנויות. ג. אותן סיבות אשר בגינן נכרתו השחלות עלולה/עשויה להוות סיבה מדוע אין לעשות שימוש שגרתי בהורמונים מסויימים, אולם אין הכרח בכך. ד. מה שנראה לך כרלוונטי כדי להשלים את התמונה עלול להיות לא חשוב, ומה שנראה לך בלתי רלוונטי אולי הוא הדבר המרכזי. לפיכך, עצתי הבלתי מתפשרת: הוועצי במומחה/ית לנושאי גיל המעבר ואל תתפשרי על פחות מזה. את צעירה עדיין, וחבל...
    בהצלחה,
    פרופ/ תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו