גיל המעבר ובריחת סידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר ובריחת סידן
    אורה
    19/04/2009

אני בת 53 ובהמלצת מכר שהוא רופא עברתי בדיקה והתברר שאני חולה באוסטאופורוזיס
    הומלץ לי על שינוי בתזונה (עשירה בסידן) תוספי תזונה ואקטונל,
    רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את הסיכוי לא לסבול משברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר ובריחת סידן

הוספת תגובה

• גיל המעבר ובריחת סידן

פרופ` יונה תדיר
    19/04/2009

בניסוח תשובה זו לקחה חלק הנטורופתית, גב' שירלי תידהר: בנוסף לתזונה שהיא מאד משמעותית יש גם לפעילות הגופנית חשיבות מיוחדת בתקופת גיל המעבר הן מהבחינה הגופנית והן מהבחינה הנפשית., נשים הסובלות מאוסטיאופורוזיס זקוקות לפעילות המפעילה משקל על העצמות כמו: הרמת משקולות, ג'וגינג נמרץ, צעידה מהירה בעליה וכד'. למעלה מ-100 מחקרים הראו כי ניתן למנוע שברים באמצעות אימונים מסוג זה וכי לפעילות הגופנית חלק מכריע בהעלאת מסת העצם. משך הפעילות חשובה יותר מעוצמתה ולכן יש להקפיד על פעילות למשך 45 דק' לפחות 3-5 פעמים בשבוע. תוכנית האימונים חייבת להיות מתונה ומותאמת למצבה הגופני וגילה של האישה.
    מעבר לפעילות הגופנית חשוב גם לצמצם צריכה של אלכוהול, עישון, בישול בכלי אלומניום או צריכה של מזונות שהיו באלומניום כמו פחיות משקה, קופסאות אלומניום וכיו"ב, כל אילו הוכחו כמפריעים לספיגת הסידן בעצמות ומגבירים אוסיטיאופורוזיס.
    כמו כן להמנע משימוש בסותרי חומצה ובסטרואידים שגם הם נחשבים למגבירים מצבי אוסטיאופורוזיס.
    אחד הגורמים לאוסטיאופורוזיס הוא מתח נפשי ממושך שפוגע הן במערך החיסון הכללי של הגוף והן ביכולת הגוף לעכל ולספוג רכיבי תזונה באופן תקין., לכן מומלץ לאמץ טכניקות הרפייה ולהביא את הגוף למצב של שקט נפשי שיביא לירידה בהתקדמות המחלה ולהקלה על ההרגשה האישית.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך דוקטור

אורה
    20/04/2009

ההסבר שלך היה נפלא ונהנתי לקרוא, חייבת לציין שקבלתי המון מידע שרציתי אודות המחלה והטיפול בה בדרכים שונות.
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת גם באקטונל,ממליצה לך על

דני מור
    19/04/2009

פעילות בונה עצם, נהדרת למצבים של אוסטאופורוזיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעלה

אורה
    20/04/2009

ראשית מהי פעילות בונה עצם? האם כדאי לקחת אקטונל לפני ההתעמלות או לאחר מכן? האם ישנה חשיבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

איציק
    24/06/2009

רופא המליץ לי על וונדר מומיו
    טבעי ובלי תופעות לוואי ואני כבר מתחיל להרגיש תוצאות
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה חמה

אריק
    30/06/2009

ממליץ לך מאד על מומיו והכי מומלץ זה וונדר מומיו. הוא מחזק את העצמות ועוצר בריחת סידן. ניתן להשיג בבתי מרקחת וטבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו