התלבטות לגבי המשך לקיחת הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי המשך לקיחת הורמונים
    אמילי
    06/06/2009

אני בת 55.5 לוקחת הורמונים(אקטיבל) כמעט 10 שנים.אני מרגישה טוב,אך אינני מצליחה לרזות למרות דיאטה ,הרבה ספורט האם יש קשר? האם ניתן להפסיק באופן חד למספר חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך נטילת הורמונים

פרופ` יונה תדיר
    06/06/2009

משך הזמן המומלץ לנטילת הורמונים בגיל זה שנוי במחלוקת. ניתן להבין מדבריך שנכנסת בגיול מוקדם לגיל המעבר וגם "לא נבהלת" מהפרסומים בעבר על הסכנו הטמונות בכך, וטוב שכך עשית. היום ברור שבהעדר גורמי סיכון אישיים רבים היתרונות על החסרונות, במיוחד כאשר מתחילים ליטול את ההורמונים בגיל הצעיר יחסית. עד מתי? זו שאלה טובה ואין לה מענה חד משמעי. במקרים רבים ההפסקה עלולה להחזיר תופעות כגון גלי חום וכיוב' וניתן להמשיך שנים נוספות בטיפול. לעניין המשקל? יתכן ויש קשר אך כדאי להוועץ בתזונאי/ת לגבי הרכב המזון, הפעילות הגופנית, וכיוב'.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד ברור קטן

אמילי
    06/06/2009

תודה !הן על מהירות התגובה והן על ההתייחסות הרצינית.מעיון בפורום אני מבינה שיש חידושים להורמונים במינון נמוך (אני לוקחת אקטיבל) כמו: אביאנה,פמרל האם לאור תשובתך שלא ידוע מתי להפסיק אולי כדאי לשנות?מה היתרונות של אלה שרשמתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לברור הנוסף והתאמה אישית

פרופ` יונה תדיר
    11/06/2009

לגבי התאמה אישית והפחתת מינון (אפשרות בהחלט סבירה) יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ', תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו