מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לאקטיבלהילי04/08/2009
מזה חודשיים אני לוקחת אקטיבל, לפי עצת רופא הנשים שלי.
בת 55.5 אחרי הפסקת מחזור של שנה...+גלי חום+נדודי שינה.
האקטיבל אכן עוזר מאד, תופעות הלוואי קרי גלי חום ונדודי שינה, חלפו ואינם
אך מזה שבועיים שלושה יש לי דימומים.הרופא אמר לי, שאם זה לא נורא , להמשיך.
כרגע, ההפרשות הדמיות, וממש מחזור הופיע שוב, ואני עם כאבי מחזור קשים מאד.
יש לי בקורת רופא רק בעוד שבועיים, ונותרו לי כ 10 גלולות לסיים את החפיסה השנייה.
האם ניתן וכדאי ומה יגרם אם אפסיק את האקטיבל.
אבקש התייחסות מהירה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי חצי כדור מספיק אולי רבע
אביגיל17/10/2011לי היו תופעות של גודש בשדיים וכאבי בטן של מחזור. הרופא הציע לי לקחת חצי כדור והיה שיפור. באחרונה עברתי לרבע כדור פעם ביומיים וזה הכי מתאים לי. פתר את בעיות נדודי השינה, וגם מצב הרוח נהדר. כל אישה צריכה לבדוק עם עצמה מהו המינון הנכון לה. לא יתכן שאותו מינון יתאים לכולן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי חצי כדור מספיק אולי רבע - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011מאד מסוכן לתת עצות כגון אלו היות ולכל אשה מיתאם גנטי ותגובתי שונה.
כמו כן לא נכון, פרמקולוגית, לחצות את הכדורים.
עדיף להשתמש בכדורים במינון נמוך יותר , כגון אוויאנה למשל, ועל בסיס יומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי לאקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2011יש מספר סיבות לדימום תחת רקטיבל, או כל תכשיר הורמונלי אחר.
או שיש דיכוי יתר של רירית הרחם והיא מאד מאד דקה= עודף פעילות של פרוגסטרון- , או שיש גירוי יתר של רירית הרחם והיא מעובה מדי= עודף גירוי אסטרוגן.
והטיפול מבוסס על בדיקת עובי רירית הרחם דק מדי יש לתת יותר אסטרוגן, מעובה מדי יש לתת יותר פרוגסטרון.
כל עוד יש דימום יש כאבים ברחם היות והוא מתכווץ בכדי לאפשר לדימום לצאת. כל תכשיר נוגד כאבי עוזר.
בינתיים, עד שתפגשח את האופא שלך, הפסיקי טיפול בכדי להפסיק את הדימום, ותחדשי אותו לאחר בדיקת האולטראסאונד.
יש לאקטיבל אח קטן הנקרא אוויאנה לה יש 50% פחות אסטרון ו 80% פחות פרוגסטרון.
תתייעצי עם רופאך לגבי האפשרות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?