5 שנים מאז הפסקת המחזור והמצב קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 5 שנים מאז הפסקת המחזור והמצב קשה
    רינה
    15/08/2009

שלום לצוות הרפואי
    5 שנים עברו מאז המחזור האחרון היום אני בת 54 בערך ומזה 4 שנים המצב הולך ומחריף, תופעות כמו גלי חום מתגברים מהעורף כלפי מעלה, זיעה,תוספת במשקל של 1 ק"ג בשנה על אף חדר כושר, עייפות, איטיות, חוסר שינה עם כדורים,השיכחה, יובש בנרתיק, חוסר חשק למגע מיני, כאבים במפרקים, כיום איני נוטלת כדורים בטענה כי לאחר 5 שנים ללא כדורים המצב לא ישתפר, יכול להיות שאקבל "מחזור מדומה" אבל התופעות ברובן לא תעלמנה.
    המצב כפי שתואר לא מאיר חיים, אלא מדכא אותי, מעבר למודעות כי השנים חולפות ואני מזדקנת, אני מרגישה זקנה. [באופיי אני צעירה, מלאת חיים] אבל התופעות גוברות על הכל מתסכלות ומייאשות. אנא עיזרו לי והמליצו לי על כדור. שמעתי שאנג'ליק הוא טוב, האם הוא על בסיס צמחי וניתן ללא אישור רופא? בעבר השתמשתי בקוהוש שחור והוא עזר לתקופה קצרה ואז הפסקתי.
    אף פעם לא השתמשתי בהורמונים ואם כן לתקופה קצרה מאד בגלל כל ההפחדות שבתופעות הלוואי, [סרטן וכו,].
    מחכה לישועתכם
    רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המצב קשה

פרופ` יונה תדיר
    16/08/2009

נראה כי את זקוקה לייעוץ מקצועי אשר עשוי לסייע מאד במצבך. הנזק מאי נטילת הורמונים ברור וידוע. החרדות מנטילת הורמונים בהעדר גורמי סיכון אינן מוצדקות ויש פתרונות תרופתיים רבים (אנג'ליק הוא אחד מהם) העשויים לסייע לך באופן משמעותי.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רינה
    16/08/2009

תודה רבה לתשובתך, סיוע מקצועי הכוונה לרופא/ת נשים, או טיפול אחר?
    ושוב תודה
    רינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו