קיבלתי בשורה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבלתי בשורה קשה
    אוס
    22/08/2009

שלום רב,
    אני בת 37 והשבוע קיבלתי בשורה קשה בעקבות בדיקות דם והיא שהתחלתי את גיל המעבר מוקדם, ושכנראה כבר לא אוכל להיות בהריון שוב (יש לי 2 ילדים אבל זה לא מספיק לי..). הומלץ לי להתחיל בלקיחת הורמונים מיידית בכדי להגן על גופי מבריחת סידן, השמנה, גלי חום וכו'.
    אני מבולבלת ולא יודעת באם להתחיל לקחת הורמונים או לנסות ולטפל בדרך אלטרנטיבית.
    הצילו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיבלתי בשורה קשה

הוספת תגובה

• כניסה מוקדמת לגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    22/08/2009

אכן, ניתן להבין עד כמה קשה לקבל מצב זה. כמי שראה נשים המקבלות ידיעה זו לפני שהרו כלל, המלצתי לך, ראי את חצי הכוס המלאה (ומבחינתך ה וודאי יותר מחצי כוס) והלוואי ונשים צעירות רבות, הדוחות את גיל ההריון לסביבות גיל 35-40 (בעידן המטורף בו חי הדור הצעיר כיום) יבינו שדברים כאלה קורים ויתכננו את חיי המשפחה בהתאם למצבים כגון אלה. הערתי זו באיה, בהקשר זה, כמי שרואה יותר ויותר נשים הדוחות את הריונן הראשון לסביבות גיל 40.
    ולשאלתך. אם אין גורמי סיכון של ממש (לברור עם הרופא/ה המטפל/ת) אין בכלל שאלה. כל אותם תכשירים שאינם הורמונלייםפ עוזרים (אם בכלל) בדרגת הצלחה נמוכה לעין שיעור.
    ראי מספר תשובות למספר נשים רק ביומיים האחרונים ותביני במה מדובר.
    להתחיל טיפול הורמונלי מוקדם ככל שניתן עם יעוץ רפואי נכון - במקרה כמו שלך.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו