זריקת לוקרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת לוקרין
    טלי
    26/08/2009

שלום, בשל כאבים כרונים באגן/מפשעה הומלץ לי על זריקת לוקרין. אני חוששת שבגילי 41+ ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שמימלא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת לוקרין

הוספת תגובה

• זריקת לוקרין

פרופ` יונה תדיר
    30/08/2009

לוקרין הוא תכשיר הורמונלי אקטיבי אשר נועד לדכא פעילות הורמונלית בבלוטת יותרת המוח ובכך אכן גם לדכא פעילות שחלתית. פעולה זו אמנם יעילה למשם תקופת הטיפול (תלוי, בין היתר, אם לחודש אחד או יותר ניתן טיפול זה). בכל מקרה הטיפול ודאי לא ניתן ללא סיבה. אולי בגלל חשד למחלה הנקראת אנדומטריוזיס ואשר עלולה להיות הגורם לכאב זה. בכל מקרה יש הצדקה לביסוס האבחנה לפני טיפול מסוג זה. אין בכך כדי להטיל דופי בהחלטת הרופא/ה אשר וודאי מכיר/ה אותך טוב יותר ממי שעונה לשאלות בפורום זה או אחר. לפיכך אין לשנות טיפול על סמך מענה לפורום.
    מה שברור הוא: אישה בגיל 41 ללא ילדים ואשר מעוניינת להרות הגיע הזמן להתמודד עם שאלת הילודה בגילו בו הפוריות הנמצאת בשלב ירידה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בקשר לזריקה

טלי
    30/08/2009

תודה רבה על תשובתך, ואכן אחד הכיוונים הוא אנדומיטוריוזיס אם כי אין שום עדויות למעט כאבים סביב תנודות הורמונליות (לאו דווקא מחזור). אך עדיין לא ברור לי אם הלוקרין יכול לגרום לפגיעה בפוריות שממילא בירידה, בגילי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו