מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר בגיל 22?נטע03/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 22, כבר מגיל 12 סובלת מנשירת שיער מוגברת, חוסר צמיחה של השיער, שיער שביר ודליל. הווסת שלי נמשכת רק כיום , יום וחצי, אני מזיעה המון- הזעה חזקה ומוגברת- יש לי שובלי זיעה בכל מיני מקומות בגוף לעיתים רק אחרי הליכה לא מאומצת של כמה דקות ולעיתים יש לי אף גלי חום ( בעיקר בזמן המחזור ), ולרוב פשוט חם לי מאד. כמו כן אני גם סובלת מדיכאון מסויים, וכן קשיים בשינה- אני מתעוררת כמה פעמים בלילה, ולעיתים לא מצליחה להרדם בחזרה.
יש לציין שאני לוקחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה- paxet 40 מיל' ואדרונקס - 4 מיל', כמו כן לפני כשנה הפסקתי את השימוש בכדורי טגרטול שהייתי לוקחת לאחר שאובחנה אצלי בגיל 14 וחצי אפילפסיה קלה
חיפשתי באינטרנט וראיתי שיש כזו תופעה גיל המעבר מוקדם, האם יכול להיות שאני סובלת מכך, והאם יש דרכים לטפל בזה? כמו כן, האם זה משפיע על הפוריות שלי?
אשמח אם תענו לי משום שאני מאד מבולבלת וחרדה מתופעות אלו שקורות לי כבר ביל 22 והתחילו כבר לפני שנים רבות בגיל 12, אך כעת הן מחמירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר בשלב מוקדם
פרופ` יונה תדיר16/10/2009כניסה לגיל המעבר בממוצע היא כ 52 שנה ועל פי הגדרות רפואיות, כניסה מוקדמת הינה לפני גיל 35 ויש כמובן גם מצבים צעירים יותר בהם חדלות השחלות מלתדפק. נראה כי את מתארת מצב שונה אשר מצדיק בירור רפואי ע"י מספר בדיקות דם אשר עשויות לתת תמונה אם אכן, זה הכוון אליו הצבעת והאם יש קשר לתרופות אותן את נוטלת. ספק אם בירור כזה יכול ו/או צריך להעשות בדרך האינרנט. יש להוועץ עם רופא/ה מומחה/ית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?