האם עלי לדאוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם עלי לדאוג?
    נורית
    22/10/2009

אני בת 51, בריאה, נוטלת מזה כשנה אקטיבל ומאד מרוצה.
    לאחר כחצי שנה מאז שהתחלתי להשתמש בו, היה מקרה ששכחתי גלולה או שתיים, ואחר כך היה לי דימום (לא עד כדי טמפון, מעין כתמים כאלו) משך כמה זמן.
    זה עבר ושכחתי מזה.
    אחר כך לאחר כשנה בערך מתחילת הנטילה היה לי כחודש גודש בשדיים עם תחושת אי נוחות ורגישות גדולה, בעיקר בלבישת ופשיטת בגדים , ומדי פעם עיקצוץ כמו של רפלקס החלב, אבל ללא הפרשה. כעת זה עבר לגמרי. אבל עכשיו משום מה שוב יש כתמי דם כבר כמה ימים , ולא שכחתי גלולות.
    בדיוק כמה ימים לפני כן הייתי אצל הגניקולוג בבדיקה שנתית והכל היה תקין. כולל אולטרסאונד.
    פאפ תקין לפני שנה, ממוגרפיה תקינה לפני שנה, ולפני כחודשיים בדיקה אצל כירורג שד והכל תקין.
    האם עלי לדאוג, או שזה סביר שאם נוטלים אקטיבל יכול להופיע מדי פעם דימום לא מוסבר, שממש לא מפריע לי, ולעבור כעבור כמה זמן.
    מאד מאד חשוב לי להמשיך לקחת את הטיפול, משום שזה מקנה לי איכות חיים ועד כה לא היו לי תופעות לוואי שהטרידו.
    אני לא מוצאת שום הנחייה בניירת של האקטיבל עם התייחסות לדימומים. וגם לא חומר רפואי אחר לברר על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם עלי לדאוג?

הוספת תגובה

• דמם קל בנטילת גלולות

פרופ` יונה תדיר
    24/10/2009

דמם קל כמתואר בשאלתך, תוך כדי נטילת גלולות מסוג זה ודומות לה המכילות שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון, ובמיוחד נטילה בלתי סדירה של הטבליות היא תופעה מוכרת.
    אכן, נטילת הורמונים כטיפול תחליפי בגילך הוא הדבר הנכון לעשות (בהעדר גורמי סיכון) והשיפור באיכות החיים כמתואר בדבריך מצדיק זאת. מאידך, אם נמשכות תופעות של הכתמה תוך כדי נטילה סדירה של הטיפול יש הצדקה לבצע בדיקה נוספת של תקינות רירית הרחם ו/או להחליף את הטיפול למינון אחר או חומר אחר אשר בו לא תהיה תופעה זו.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו