הפסקת מחזור וחזרתו אחרי חמש שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת מחזור וחזרתו אחרי חמש שנים
    שרה
    17/11/2009

אני בת 50, בריאה, אחרי שישה הריונות ולידות תקינים, לא מקבלת מחזור כבר חמש שנים, בלי תופעות לוואי, עשיתי אז בדיקות דם שהתאימו לגיל המעבר. לפני חצי שנה בעת ביקור חד שנתי אצל רופא הנשים הוא המליץ והוציא את ההתקן התוך רחמי שכבר נמצא מעל חמש שנים. כדי להחליט על אמצעי המניעה - אחרי כמה ימים עשיתי בדיקות דם ומהם עלה שאני בשיא הפוריות ואכן אחרי כמה ימים קבלתי מחזור רגיל... אחרי שבועיים הרופא התקין התקן חדש, התקן טי רגיל כמו שהיה קודם ומאז כבר חצי שנה שוב אין שום דימום או מחזור.
    האם אני בגיל המעבר או בגיל הפוריות? האם עדיף להוציא את ההתקן כדי שהגוף יעבוד ברמת הפוריות המתאימה לו? האם יש קשר בין הוצאת ההתקן לתוצאות האחרות? הרופא שלי לא התרגש ולשאלה "איך אתה מסביר" התשובה הייתה "אני לא מסביר"... האם כדאי ללכת להתייעצות נוספת? מאחורי כל השאלות עולה השאלה האם טוב לגוף להמשיך להיות במצב של פוריות וקבלת מחזור ולא להקדים את גיל המעבר וההזדקנות או השם הנורא - הבלות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיפור מעניין ללא פרטים

פרופ` יונה תדיר
    18/11/2009

פרט לסיפור מעניין אין בשאלתך מידע העשוי להתייחס. מה היו תוצאות הבדיקות? איזה בדיקות? וכיוב'. כדאי להוועץ ברופא/ה. פוריות בגיל 50 היא נושא גדול בעל השלכות רבות ולא ניתן לכסותו כבדרך אגד לתאור חלקי של מצבך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו