הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים
    אור
    16/12/2009

שלום,
    גילי 61 שנה. הנני לוקחת הורמונים מזה כ15 שנה. בעקבות כתבות ומחקרים ניסיתי להפסיק לגמרי, מה שגרם לי
    להרגיש רע כולל כל התופעות "הנהדרות" ובקביל פניתי לרופא נשים שנתן לי לניסיון כדור
    הנקרא אקטיבל. הכדור לא פטר את התופעות וחזרתי לכדור הישן והטוב קליאוגסט.
    אודה לכם באם תחוו את דעתכם לגבי משך התקופה ועד מתי.אני מקפידה על ממוגרפיה.
    חג שמח ותודה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• כמה זמן להמשיך עם ההורמונים

פרופ` יונה תדיר
    16/12/2009

כפי שחווית, ההורמונים הם הטיפול היעיל לתופעות גיל המעבר, יותר מתחליפים למיניהם. בד" נהוג לטפל ב 5-10 שנים\ לעיתים פחות ולעיתים יותר. לא אחת נתקלים בנשים אשר נהנו מהעדר תופעות גיל המעבר במשך 10-15 שנה וכאשר הן מפסיקות הן חוות שוב את מה שכבר שכחו ממנו. במקרה כזה ניתן להמשיך תקופה נוספת אולם יש הצדקה להיות במעקב יותר צמוד עם רופא/ה המתמצא/ת במגוון הטיפולים ובדיקות המעקב אשר מתחייבים במצב זה, קרי, לוודא שלא מחלות לב וכלי דם אשר בהם עלול להווצר נזק בשימוש בהורמונים בגיל המתקדם יותר, ושאו גורמי סיכון נוספים. המאמץ מוצדק מבחינה רפוןאית ומבחינת איכות החיים.
    פרופ' יונהתדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו