בקשה לעזרה..בעניין מחזור מועט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה לעזרה..בעניין מחזור מועט
    שיר
    24/04/2010

שלום
    בשנה האחרונה המחזור שלי מאוד מאוד מועט, וגם קצר מאוד בין יום ליומיים. הנני בת 38, רווקה, ומאוד מודאגת מהמצב.. כשהתופעה החלה פניתי לרופאת נשים, עשיתי בדיקות ונאמר לי שהכל בסדר, אך הרופאה אמרה לי שתוך שנה-שנתיים יגמר לי המחזור. שאלתי: האם ניתן לעכב את הפסקת המחזור?
    אודה לתשובתך.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעכב מחזור

פרופ` יונה תדיר
    02/05/2010

לעכב מחזור ניתן במספר ימים כאשר אשה נמצאת בגיל הפוריות. כאשר השחלות מגלות סמנים המעידים (אולי??? לא ברור שזה אכן מצבך) תחילתו של תהליך סיום פעילותן התקינה לא ניתן למנוע תהליך זה. יש אמנם כיום דרכים לשימור פוריות ע"י הקפאת חלקי שחלה או ביצייות אך ספק אם זה רלוונטי שטיפול למניעת :הזדקנות" השחלות. אולי יבוע יום וזה יהיה. מה שברור הוא שכוונות להרות יש לממש קודם לכן. כידוע לך ודאי, פוריות האשה מתחילה לרדת אחרי גיל 35, אולם האם הירידה חריפי, או מיידית, זה נתון לתנודות אישיות. בכל מקרה, ירידה זו מאד משמעותית לקראת גיל 40.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו