ירידה דראסטית בעובי הרירית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה דראסטית בעובי הרירית
    טלי
    03/05/2010

שלום רב,
    בת 42 ללא ילדים חושבת על הריון. לפני כחודשיים וחצי בצעתי אולטרסאונד ועובי רירית הרחם היה ביום ה-15 של המחזור 12.3 וכעת, כעבור כחודשיים וחצי ביום ה-12 של המחזור זה היה 6.1. (נאמר לי כי זה חריג וכי זה אמור להיות בסביבות 10). אני מאוד מודאגת. האם הירידה הדראסטית הזו בעובי הרירית זה ביטוי לירידה באסטרוגן? לירידה באיכות הביוץ ובתפקוד השחלתי? האם יש סיכוי שאוכל להכנס להריון במצב זה בגילי? נתון נוסף שואסיף הוא כי במקביל פתחתי יובש קיצוני תחת בית השחי. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נתון נוסף ששכחתיי לציין

טלי
    06/05/2010

שכחתי לציין כי כאבים חזקים מאוד שליוו אותי בשנתיים האחרונות באגן ובמפשעה במיחד סביב מחזור וביוץ התמנו מאוד לאחרונה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת על הריון

פרופ` יונה תדיר
    06/05/2010

דפנה, גיל 42 אינו גיל לחשוב על הריון. זה גיל (יחסית מתקדם) להריון ולא למחשבות. שאלות אלה לא צריכות להטריד אותך ואם את מנסה להרות, ולא מצליחה, עליך להוועץ ברופא/ה. את מתמקדת בגורם אחד שהוא גם פחות חשוב ומטרידה עצמך בשאלות מיותרות. כל המתנה נוספת וציפיה לפתור את בעייתך דרך פורום באינטרנט עלולה לגרות ל... מחשבות נוספות, אך לא להריון.
    האמנם?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלת המשך.

טלי
    06/05/2010

פרופ' תדיר - תודה על תשובתך אך לא כל כך הבנתי אותה. האם השינויים שציינתי מעידים על כך שלא אוכל להכנס להריון? כי הייתי רוצה להכנס להריון בעתיד הקרוב (על אף הגיל). תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו