מדבקות חלופיות לאוורל קונטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדבקות חלופיות לאוורל קונטי
    אלקה
    27/06/2010

שלום .

אני בת 44 וללא וסת בעקבות השתלת מח עצם לפני שנה (לוקמיה). בעקבות תופעות גיל המעבר שנמשכות כשנה אך החמירו לאחרונה, קיבלתי מהרופאה שלי מדבקות אוורל קונטי. ביום הראשון הכל היה בסדר אך למחרת הרגשתי ממש רע. תחושת דכאון מוזרה, תחושת אפאתיה כללית, כאבים בחזה (כאבים נסבלים אבל בכל זאת מציקים), כאבי ראש, טעם מר בפה, בחילות, צורך עז לשתות כל הזמן ועוד. בכלל – הרגשתי ממש חולה ולא רק פיזית אלא גם מועקה נפשית.
    הצלחתי להחזיק מעמד בסך הכל כ40 שעות עד שנשברתי והוצאתי את המדבקה.
    שאלותי:
    א.האם טעיתי בכך שהפסקתי ואלו תופעות שחולפות?
    ב.אלו מדבקות חליפיות היית מציע לי לנסות? שאולי יתאימו לי יותר?

*אין בעיות בריאות אחרות פרט ללוקמיה שהיתה (כרגע מח העצם נקי).
    *נוטלת 50 מ"ג ציקלוספורין ביום
    *יש רק בעיה קטנה בכבד (שני אנזימי הכבד ברמה של 70) ולכן הרופאה המליצה משהו שלא מתפנה דרך הכבד כגון מדבקות).
    * כמו כן יש לי חסר ב G6PD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדבקות ותופעות לואי

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

יש מספר סוגי מדבקות בעולם ובמינונים שונים, אך לצערי לא בארץ. היה פעם יבוא של מדבקה הנקראית אסטרודרם,
    ככלל, יש צורך לתת לגוף להסתגל לתרופה, וזה לוקח זמן.
    ניתן לנסות לגזור את המדבקה לחצי ולהשתמש בתחילה רק בחצי מדבקה , עד להעלמות תופעות הלואי ואז לנסות לעבר למדבקה השלמה ( בארה'ב יש כבר מדבקה עם חצי מינון הורמונלי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו