עישון והורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון והורמונים
    אלה
    30/06/2010

אני אישה בגיל המעבר ועומדת להתחיל טיפול הורמונלי. רציתי לשאול מדוע אסור לעשן בזמן נטילת הורמונים? מה עלול לקרות אם מעשנים? למה הצירוף הזה מסוכן מבחינה מדעית? אני מודעת שעישון זה דבר מאוד לא בריא באופן כללי, אך בינתיים אנני יכולה להפסיק לעשן. רופא הנשים אמר לי שאשתדל לרדת ל-5 סיגריות ליום, אבל אני מאוד רוצה לדעת מה בדיוק קורה בשילוב הזה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון והורמונים

הוספת תגובה

• עישון והורמונים

ד``ר איתן פאר
    01/07/2010

הנושא מורכב והתשובה תקפה גם לגבי עישון וגלולות למניעת הריון
    ניקוטין משפיע על המערכת הכבדית ( P450) שמתפקידה לפרק הורמונים, כתוצאה , פירוק כבדי של ההורמונים לא מתבצע בצורה תקינה. נוצרים חומרי פירוק לא "תקניים" ( כגון תרכובת הנקראית מטוקסי-אסטרון) המשפיעים על מערכת קרישה ( מעלים קרישיות וטרומבוזות), על הצרות כלי דם עורקים ( בעיקר עורקים קטנים המזינים את המוח, הלב והרחם ןעןד) ועוד תופעות היכולות לגרום לפגיעה רב מערכתית, לעתים בלתי הפיכה.
    היות וכמות הניקוטין המחושבת שהגוף מסוגל לפנות מהגוף היא בממוצע 4-5 סיגריות, , הרי שההמלצה היא ראשית לא לעשן עם הרומונים, ב- במידה וכן- לא לעבור 4 סיגריות ליום, ג- מתן הורמונים דרך העור נמצא כמפחית את הסיבוכים המתוארים.
    דר' איתן פאר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו