האם אני בגיל המעבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני בגיל המעבר?
    אסנת
    04/07/2010

שלום, אני בת 50. לפני כחצי שנה הוציאו לי שחלה אחת וציסטה מהשחלה השניה [עקב ציסטות של אנדומטריוזיס]. עד אז מחזור תקין ובדיקות הורמונליות תקינות לחלוטין.
    מאז , מחזור רק פעם אחת.
    הבדיקות שערכתי היום הן:
    estradiol 553
    LH 46-.10
    FSH 23.70
    progesterone 1.4
    האם תוצאת הבדיקות מלמדת על כך שאני כבר בשלב המנפאוזה?
    האם יכול להיות שכתוצאה מהניתוח זה קרה?
    האם עדיין ניתן לעשות משהו כדי להשיב את הגלגל אחורנית?
    בתודה,
    זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בגיל המעבר?

הוספת תגובה

• מגנט

פרופ` יונה תדיר
    05/07/2010

אין לי דיעה או ידיעה בענין. אולי לד"ר פאר יש?
    את המלצת הרוקח הייתי מאמץ אם הדבר היה ניתן ב... מתנה. הלא כן? אין בכך כדי לחשוב בכשרים אלא רק להעלות מחשבה. האם יש לרוקח חומר מדעי תומך? אשמח לקרוא אותו.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנט....

ד``ר איתן פאר
    07/07/2010

לפני כעשור פרח ועלה ענין השימוש במגנטים כמעט לכל בעיה רפואית, אורטופדית, כאבי פרקים, כאבי גב, כתפים ועוד. נעשה נסיון לתת הסבר "מדעי" מדוע מגנטים עשויים לעזור, בעיקר בכיוון שינויים בשדה מגנטי/חשמלי סביב שרירים. לאחר מכן התפשטה התופעה גם לכאבי מחזור, הפרעות בוסת ואפילו בעיות פוריות.
    נעשו מספר נסיונות של עבודות קליניות שלא הצליחו להוכיח ולו אחת מהטענות שהועלו ע'י המשווקים והמאמינים בכך, מעבר לאפקט פלסבו והענין הרפואי דעך. כמובן שנשאר הענין השיווקי/פירסומי/רווחי. צר לי אך לא ידוע לי על כל עבודה מדעית שהיא שהצליחה להוכיח את הטענות לתועלת שבשימוש במגנטים.
    אבל, המאמין הרי לא זקוק לשום הוכחה...
    (נ.ב גם החוט האדום הנקשר על פרק היד יעיל לפחות באותה מידה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה נוספת

פרופ` יונה תדיר
    07/07/2010

אכן, כפי שחשבתי, דעת ד"ר פאר כדעתי, ולמיטב הכרתי שנינו לא נחשבים לרופאים שמרנים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מרגישה טוב - מצויין

פרופ` יונה תדיר
    08/07/2010

גם אם זה אפקט בלציבו, בערית "אין-בו" הרי שגם זה טוב, והאפקט ידוע. לכן בכל מחקר מסודר יש ביקורת של "אין-בו". מה שחשוב זה ההרגשה. האם זה גם מונע בריחת סידן מעצמות? וכיוב'? ספק, אבל מי יודע בהעדר מחקר מסודר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו