מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בגיל המעבר?דניאל07/07/2010
שלום, אני בת 50. לפני כחצי שנה הוציאו לי שחלה אחת וציסטה מהשחלה השניה [עקב ציסטות של אנדומטריוזיס]. עד אז מחזור תקין ובדיקות הורמונליות תקינות לחלוטין.
מאז , מחזור רק פעם אחת.
הבדיקות שערכתי היום הן:
estradiol 553
LH 46-.10
FSH 23.70
progesterone 1.4
האם תוצאת הבדיקות מלמדת על כך שאני כבר בשלב המנפאוזה?
האם יכול להיות שכתוצאה מהניתוח זה קרה?
האם עדיין ניתן לעשות משהו כדי להשיב את הגלגל אחורנית?
בתודה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכו, בדרך לגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר07/07/2010אכן, בדיקות ההורמונים מעידות על כך שאת קרובה מאד לגיל המעבר, אם לא ממש כבר שם. הסיבות אינן נמצאות בבדיקות ומה לעשות? להוועץ ברופא/ה לטיפול הורמונלי חליפי. בהעדר הוראות נגד מאד מומלץ.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר08/07/2010לפי רמות ההורמונים שלך את בשלב של טרום גיל המעבר (=פרימנופאוזה). עדין יש אסטרוגן מהשחלה שנותרה , אך בכדי שיופק אותו אסטרוגן יתר ההורמונים עולים ל"טורים" מאד גבוהים, וזה הסימן של פרימנופאוזה.
לגבי כן או לא טיפול, זה מאד תלוי בתלונות שלך. עם אין תלונות- תמתיני. ומידה והתחלת עם תלונות של גיל המעבר (הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח, גלי חום, הזעות לילה וכד') הרי כפי שהמליץ פרופ' תדיר, מומלץ ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה רבה ועוד שאלה
דניאל11/07/2010ראשית, תודה רבה על תשובתך. עכשיו הדברים הרבה יותר ברורים לי.
עוד שתי שאלות קטנות:
א. האם לקחת טיפול של 5 ימים בפרוגסטרון [X3 ליום], האם זה יכול קצת להחזיר את הגלגל אחורה?
ב. האם התופעות של גלי החום [אם הן אכן אמורות לקרות לי], ושאר הסימפטומים, אך בעיקר גלי החום, קורות רק עם הירידה באסטרוגן, ולכן אין לי עוד מה לשמוח על כך שאני לא סובלת, כי האסרוגן שלי עוד לא ירד במידה מספקת בכדי שזה יתרחש?
או שאם זה צריך היה להתרחש אצלי, אז זה כבר היה קורה עם העליה בFSH וLH
ג. כמה זמן עוד יכול להיות שיהיה לי אסרוגן בכמות נורמאלית יחסית כמו עכשיו [553]? חודשים? שנים? או אפילו פחות.
בתודה רבה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה רבה ועוד שאלה
דניאל11/07/2010ראשית, תודה רבה על תשובתך. עכשיו הדברים הרבה יותר ברורים לי.
עוד שתי שאלות קטנות:
א. האם לקחת טיפול של 5 ימים בפרוגסטרון [X3 ליום], האם זה יכול קצת להחזיר את הגלגל אחורה?
ב. האם התופעות של גלי החום [אם הן אכן אמורות לקרות לי], ושאר הסימפטומים, אך בעיקר גלי החום, קורות רק עם הירידה באסטרוגן, ולכן אין לי עוד מה לשמוח על כך שאני לא סובלת, כי האסרוגן שלי עוד לא ירד במידה מספקת בכדי שזה יתרחש?
או שאם זה צריך היה להתרחש אצלי, אז זה כבר היה קורה עם העליה בFSH וLH
ג. כמה זמן עוד יכול להיות שיהיה לי אסרוגן בכמות נורמאלית יחסית כמו עכשיו [553]? חודשים? שנים? או אפילו פחות.
בתודה רבה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון שאלות ומעט תשובות
ד``ר איתן פאר16/07/2010העדר אסטרוגן נגרם כאשר אין יותר זקיקים בשחלות המסוגלים להגיב לרמות הולכות וגדלות של FSH ו LH.
רק אז יופיעו גלי חום ויתר תסימני גיל המעבר.
עוצמה, משך ותדירות תסמיני גיל המעבר, כולל גלי חום, הינה אינדיבידואלית, גנטית וכו'. כ 15% מהנשים כלל לא סובלות מתסימנים אלו, 5-12% ימשיכו לסבול מהתופעות כל חייהן, גם בגיל 90 +
מתן פרוגסטרון הכרחי כאשר אין ביוץ, אבל יש יצירת אסטרוגן ( כמו במקרה שלך) בכד למנוע צמיחת יתר של רירית הרחם דבר היכול לגרום, במקרים מועטים, אפילו לשינויים סרטניים בו.
מעבר לכך אין ביכולת הפרוגסטרון או כל תכשיר אחד להחזיר את הגלגל אחורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?