אסטרדיול גבוה ממצאי FSH אינם תקפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול גבוה ממצאי FSH אינם תקפים
    טלי
    08/07/2010

בת 42, ללא ילדים מעוניינת בהריון. בפרופיל הורמונלי שבצעתי ביום החמישי למחזור ה FSH היה 6.5 אך האסטרדיול היה 464 pmol/l. אני חוששת שלמרות שהוא בגבול העליון של הנורמה הוא מצביע על ירידה בתפקוד השחלתי, האמנם? ועניין נוסף - דומני כי כאשר האסטרדיול גבוה ממצאי FSH אינם תקפים - האמנם? אודה על תשובתך כי אני מודאגת. ואם אכן הוא מעיד על מגמה זו מדוע הרופא אמר לי שאין בבדיקה עדות לכך??? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרופא צודק

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

רמת ה FSH ורמת האסטרוגן תמיד הפוכים זה לזה. כאשר רמת אסטרוגן גבוהה, רמת ה FSH נמוכה, והפוך. ולכן תמיד יש תוקף ליחס בין אסטרוגן ו FSH. ולכן צדק רופאך.
    רזרבה שחלתית לנשים מעל גיל 40 המעונינות בהריון נמדדת ע'י הורמון AMH ( אנטי-מולריאן-הורמון). רמה מעל 5 מצביעה על רזרבה שחלתית תקינה. הבדיקה עדין לא בסל הבריאות אך ניתן לבצע אותה במספר מרכזים רפואיים בארץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלת המשך.

טלי
    08/07/2010

תודה על תשובתך אך אני עדיין מבולבלת: מדוע אם כן נאמר לי כי רמת אסטרדיול הגבוהה ביום החמישי של המחזור כן יכולה להצביע על ירידה בתפקוד השחלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה ביום 5 למחזור

ד``ר איתן פאר
    10/07/2010

אחת התופעות המאפיינות את התקופה שלפני גיל המעבר (=פרימנופאוזה) היא קיצור הזמן בין מחזור למחזור. תופעה זו יכולה גם להתרחש באופן אקראי ללא קשר לפרימנופאוזה.
    במקרים אלו ישנה הבשלה מוקדמת של הביצית ( המקור להפרשה אסטרוגן מהשחלה), ואז תתכן התופעה האמורה. בכל מקרה רצוי לחזור על הבדיקה במחזור הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו