מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך הסאגהטלי06/08/2010
שלום רב,
אני בת 42. ללא ילדים ומעוניינת בהריון. לפני כמה ימים שאלתי לגבי מחזור בו הדימום היה ארוך מן הרגיל (תשעה ימים) והעדר זיקיקים. מאז בצעתי מעקב זקיקים שהראה ביוץ תקין ורירירת תקינה אולם לתדהמתי ואפילו לתדהמת הרופא, בבדיקת הפרופיל ההורמונאלי שביצעתי ביום ה-16 למחזור ה FSH היה 17! למרות שהבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור הרופא התייחס אליה בהתאם לפרמטרים הרלוונטיים (כגון בהלימה לגובה - LH) כך שלצערי הרב הנתונים אינם מעודדים. עלי לציין שכבר לפני כשנתיים הFSH החל לזנק אך הוא היה עדיין בהחלט בטווח הנורמה (בבדיקה אחת היה 7.1 ותוך חודש קפץ ל-8.1) אולם לא העלתי בדעתי שהוא יקפוץ כל כך. הרופא סבר כי גם בדיקת AMH מן הסתם תיתן תמונה דומה. עם זאת, אחרי שניסיתי לבדוק עימו מה בכל זאת ניתן לעשות הוא אמר לי לא לטפח ציפיות אך הציע לי לחזור על הבדיקה ביום השלישי של המחזור ואמר שלפעמים לפעמים יתכן FSH נמוך יותר. הייתי רוצה לדעת האם מנסיונכם ידוע לכם על נשים שהצליחו להרות עם FSH כל כך גבוה בגילי (אני טרם ניסיתי להכנס להריון)? האם נתקלתם בנשים שכאשר חזרו על הבדיקה ביום השלישי של המחזור התוצאות היו מעודדות יותר? אודה על כל אינפורמציה בנושא כי העניין הזה פשוט שבר אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הצדקה, אבל...
פרופ` יונה תדיר07/08/2010יש הצדקה לחזור על הבדיקה ביום ה 3 למחזור ולראות מה תהיה התוצאה. קשה לנבא בדרך זו. כרופאים מנוסים כבר לאינו הרבה מצבים, צפויים או מפתיעים, ובכל מקרה ספק אם פורום באינטרנט הוא המקום לדיון פרטני במצבך. עליך להיות בקשר עם רופאשה מומחה/ית לברור יסודי של המצב, במיוחד במצבך ובגילך.
ובנוסף, אם כבר לפני שנתיים נאמר לך שה FSH מתחיל לטפס למה את מחכה? ניתן להבין את האכזבה אך בנסיבות אלה בהן את מודעת לקשר שבין עליית ה FSH לרזרבה השחלתית וכושר הפוריות לא ברור ...??? מה ההפתעה?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והסבר
טלי07/08/2010שבוע טוב ותודה על תשובתך. אכן ידעתי כעל הקשר בין ה-FSH לרזרבה השחלתית אך 1. לא שערתי כי הוא יזנק כל כך תוך שנתיים 2. על אף המודעות, בשל אילוצים שאינם תלויים בי כלל - חרף רצוני העז לקדם את עניין הפוריות - הדבר לא נסתייע. אחזור על הבדיקות אך הייתי רוצה לדעת האם ידוע לך מנסיונך על נשים שהצליחו להרות עם FSH כה גבוה (17). שוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?