התלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    ברכה בניטס
    23/08/2010

שלום,
    אני בת 51, לפני כשנה וחצי הפסקתי טיפול הורמונלי, אמנם יש לי גלי חום אבל לא משהו שאי אפשר להתתמודד איתו. לעומת זאת, חלו שינויים משמעותיים במשקל(עליה משמעותית), כאבים בעצמות הידיים והרגליים לסירוגין , עייפות, הפנים פשוט הזדקנו , נפולים בהשוואה לפני שנה.
    רופאת נשים הציעה לי אביאנה, קראתי את תופעות הלוואי ונבהלתי,
    האם החזרה לטיפול (בעבר לקחתי לויאל) לא מסוכנת, ומה עלי לעשות?
    תודה מקרב לב,
    ברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• למה הפסקת?

פרופ` יונה תדיר
    23/08/2010

חבל שהפסקת את הטיפול. גלי חום אינם הסימפטום היחיד המפיק תועלת משימוש בתכשירים הורמונליים לגיל המעבר. כמעט כל מערכות הגוף נהנות. לצערי אין חוברת תופעות לוואי של מה קורה כאשר לא נוטלים טיפול (זה או אחר בהמלצת רופא/ה). משום מה הציבור נבהל מתופעות לוואי של תרופה ולא מתופעות הלוואי של הטבע. את התכשיר המתאים כדאי לבחור בעצת הרופא/ה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם......

ברכה בניטס
    23/08/2010

שלום לך,
    ותודה על התשובה המהירה.
    הפסקת הטיפול נבעה מכך שהופיעו דימומים קלים לאורך תקופה והטיפול הוחלף מספר פעמים ולבסוף הרופאה החליטה על הפסקה לתקופה של כמה חודשים ומדבריה השתמע שאם אני מתמודדת עם תסמיני גיל המעבר אז אפשר לוותר על כך ואילו אני פשוט חשבתי שכך עדיף מתוך חשש (במיוחד שבשדיים יש ציסטות קטנות.....) לנוכח המצב שתארתי שוב חזרתי אליה והיא נתנה לי את האביאנה שטרם לקחתי. האם עלי לחזור לטיפול הורמונאלי שהמליצה לי?
    האם חזרה לטיפול הורמונלי (לאחר שנה וחצי ) לא יועיל? יזיק?
    תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצפה לתשובתך

ברכה בניטס
    23/08/2010

שלום לך,
    הפסקת הטיפול בליוויאל נבעה מכך שהופיעו דימומים קלים לאורך תקופה והטיפול הוחלף מספר פעמים ולבסוף הרופאה הציעה הפסקה לתקופה של כמה חודשים ומדבריה השתמע שאם אני מתמודדת עם תסמיני גיל המעבר אז אפשר לוותר על כך ואילו אני פשוט חשבתי שכך עדיף מתוך חשש (במיוחד שבשדיים יש ציסטות קטנות.....) לנוכח המצב שתארתי שוב חזרתי אליה והיא נתנה לי את האביאנה שטרם לקחתי. האם עלי לחזור לטיפול הורמונאלי שהמליצה לי?
    האם חזרה לטיפול הורמונלי (לאחר שנה וחצי ) לא יועיל? יזיק?
    תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו