גיל מעבר ובעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל מעבר ובעיות שינה
    אסתר
    24/08/2010

שלום, אני בת 55, לפני כחצי שנים עברתי ניתוח להוצאת רחם בשל צ'יסטה. מאז יש לי חלי חום מדי לילה, עד שבחודשיים האחרונים אני ממש מתקשה להרדם, ישנה בקושי ומותשת ביום. כיצד ניתן לטפל? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר ובעיות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד``ר איתן פאר
    25/08/2010

כריתת רחם אינה קשורה בפעילות הורמונלית . קרוב לודאי שמדובר בכריתת שחלות בנוסף לרחם , או פשוט בכניסה לגיל המעבר , כפי שעולה מגילך.
    הפרעות שינה וירידה בחיוניות הינן תופעות עיקריות של גיל המעבר. העדר פעילות אסטרוגנית מונעת הפרשה תקינה של ההורמונים שבמוח האחראים על השינה, כמו גם העדר אסטרוגן הוא הגורם לירידה הגדולה בחיוניות - אותה תשישןת ביום- שאת מציינת.
    התאמה של טיפול אסטרוגני תואם לצורכיך יפתור עד מהרה את תלונותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! האם בינתיים

אסתר
    25/08/2010

ועד שהטיפול ההורמונלי ישפיע, ניתן להשתמש בכדורי שינה (המליצו לי על אמביאן CR שאינו ממכר) במקרי הצורך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה

פרופ` יונה תדיר
    26/08/2010

תשובתו של ד"ר פאר נותנת מענה ברור ומקיף של הבעיה. נטילת כדורי שינה כתחליף... עד אשר... אינה נראית כפתרון הנכון. ניתן לעשות שימוש בכדורי שינה למקרה חריג לסרוגין, אך לא כפתרון של ממש למצב זה. אמבין הוא כדור מצויין, אבל בצורה זו או אחרת הגוף מתרגל לשימוש בתכשירים אלה ושינה היא מרכיב מרכזי בבריאות והחיוניות של היום-יום. עצתי דומה לזו של ד"ר פאר והמלצתי שלא לעכב את הפתרון המוצע על ידו.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו