חוס איזון הורמונלי או משהו אחר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוס איזון הורמונלי או משהו אחר?
    אלה
    25/08/2010

שלום, אני בת 48. מזה כ- 3 שנים, יש לי שינויים במחזור. אני מתחילה לדמם שבוע לפני שווסת מתחיל בפועל, כך כל יום עד קצת עד שהמחזור מתחיל ממש. יומיים יש לי דימומים די כבדים עם גושים. אחר כך זה מפסיק לאט לאט, רופאת נשים שלי אומרת שזה ירידה ברמת פרוגסטרון ושזה מה שגורם לבעיה. היא חושבת שזה תקין בגיל הזה לפני גיל מעבר.
    אני לא שקטה. החודש יש שינוי נוסף. קיבלתי ב-6 לאוגוסט והתחיל לי שוב דימומים ב-19 לאוגוסט. אני כל הזמן מסתובבת עם פדים ובמיוחד בחודשי הקיץ, מאד לא נוח.
    האם עלי ללכת לרופא אחר, האם יש בדיקות שמומלץ לעשות. אני לא מעוניינת בטיפולים הורמונליים , רק חשוב לי לדעת האם יכולה להיות סיבה אחרת לתופעות הללו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימומים והורמונים

ד``ר איתן פאר
    25/08/2010

קרוב לודאי שרופאת הנשים שלך צודקת היות ובשלב שלפני הפסקת המחזור - פרימנופאוזה- ישנה ירידה ברמת הפרוגסטרון וכתוצאה מחזורים כל 2-3 שבועות.
    אבל הגישה שלך של "לא הורמונים" בעיתית במידת מה. חסר איזון הורמונלי מטפלים ע"י איזון הורמונלי.
    במידה ולא- קיימת אפשרות של עיבוי יתר של רירית הרחם , וזה עלול במקרים מסוימים להשתנות למצבים טרום סרטניים. מאד לא רצוי להגיע לשלב זה כאשר כדורים פשוטים יכולים למנוע ולפתור את הבעיה הרבה קודם לכן.
    אולם, יש לזכור שלדימומים יכולות להיות סיבות נוספות, למשל הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, הפרעות קרישה, מיומות ברחם ועוד ועוד.
    חזקה עלי שהרופאה שלך מודעת היטב לכל הסיבות הנ'ל, תברר אותם ותציע לך את הטיפול ההולם למצבך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו