מדבקות הורמונליות אוורל קונטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדבקות הורמונליות אוורל קונטי
    ד``ר איתן פאר
    06/09/2010

שלום,
    אני פונה אליכם לאחר שהתחלתי שימוש במדבקות ההורמונליות 'אוורל קונטי' כפי שהמליץ לי רופא הנשים שלי.
    רציתי לשאול האם זה תקין שלאחר 5 שנים ללא ווסת, קיבלתי כעת ווסת (פעם שנייה- לאחר כחודש) כתוצאה מהשימוש במדבקות?
    האם זה אמור לקרות?
    האם עליי להמשיך את השימוש במדבקות אלו?
    האם זה מעיד על בעיה מסויימת?
    תודה רבה ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום תחת מדבקות של אוורל קונטי

ד``ר איתן פאר
    13/09/2010

תופעה מאד מוכרת וידועה. אין לה חשיבות רפואית בד'כ , לבד מאי נוחות ודאגה למשתמשת.
    הסיבה לדימומים כבר הובהרה בפורם זה מספר פעמים-
    או פעילות אסטרוגנית יתרה הגורמת לעיבוי רירית הרחם, או פעילות פרוגסטרון יתרה ( אלו שני ההורמונים המצויים במדבקה האמורה) הגורמת לרירית רחם דקה מדי. בשני המקרים נוצר דימום.
    האיבחון- בעזרת אולטראסאונד נרתיקי.
    הטיפול- הפסקה של 3-4 ימים במדבקה וחזרה לשימוש בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגליים

יפה
    04/10/2010

שלום רב,
    אני פונה אליכם שוב לאחר כמה שבועות.
    לפני כשבוע פלוס התנפחו לי הרגליים (כפות הרגליים ומעלה) בצורה חריגה. התנפחות זו הייתה מלווה בכאבים ובתחושת נימול. זה נמשך כמה ימים עד שנהפך לבלתי נסבל, ואז הסרתי את מדבקת האוורל קונטי.
    מאז חל שיפור אך רגליי עדיין נפוחות (מעל לקרסול) ועדיין יש קצת כאבים.
    ראשית, רציתי לדעת האם זה אופייני למדבקת האוורל קונטי.
    שנית, מעל עליי לעשות? האם להמשיך את הטיפול במדבקה או שכדאי לעבור לתחליף הורמונלי אחר?
    ממה זה נגרם? והאם צפוי לעבור?

תודה רבה מראש
    יפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגליים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/10/2010

התןפעה של נפיחות כואבת ברגלים יכולה להגרם ממכלול של סיבות רפואיות, (פקקת ורידים, בעית כליות, תגובה לתרופות- בעיקר נגד לחץ דם ועוד ועוד ..). זו לא תופעה ישירה של המדבקות, למרות שטיפול הורמונלי עלול במקרים מסויימים לעודד פקקת בכלי הדם. יש לפנות לרופא משפחה שלך לצורך ברור מקיף של התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו