מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדבקות הורמונליות אוורל קונטיד``ר איתן פאר06/09/2010
שלום,
אני פונה אליכם לאחר שהתחלתי שימוש במדבקות ההורמונליות 'אוורל קונטי' כפי שהמליץ לי רופא הנשים שלי.
רציתי לשאול האם זה תקין שלאחר 5 שנים ללא ווסת, קיבלתי כעת ווסת (פעם שנייה- לאחר כחודש) כתוצאה מהשימוש במדבקות?
האם זה אמור לקרות?
האם עליי להמשיך את השימוש במדבקות אלו?
האם זה מעיד על בעיה מסויימת?
תודה רבה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת מדבקות של אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר13/09/2010תופעה מאד מוכרת וידועה. אין לה חשיבות רפואית בד'כ , לבד מאי נוחות ודאגה למשתמשת.
הסיבה לדימומים כבר הובהרה בפורם זה מספר פעמים-
או פעילות אסטרוגנית יתרה הגורמת לעיבוי רירית הרחם, או פעילות פרוגסטרון יתרה ( אלו שני ההורמונים המצויים במדבקה האמורה) הגורמת לרירית רחם דקה מדי. בשני המקרים נוצר דימום.
האיבחון- בעזרת אולטראסאונד נרתיקי.
הטיפול- הפסקה של 3-4 ימים במדבקה וחזרה לשימוש בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגליים
יפה04/10/2010שלום רב,
אני פונה אליכם שוב לאחר כמה שבועות.
לפני כשבוע פלוס התנפחו לי הרגליים (כפות הרגליים ומעלה) בצורה חריגה. התנפחות זו הייתה מלווה בכאבים ובתחושת נימול. זה נמשך כמה ימים עד שנהפך לבלתי נסבל, ואז הסרתי את מדבקת האוורל קונטי.
מאז חל שיפור אך רגליי עדיין נפוחות (מעל לקרסול) ועדיין יש קצת כאבים.
ראשית, רציתי לדעת האם זה אופייני למדבקת האוורל קונטי.
שנית, מעל עליי לעשות? האם להמשיך את הטיפול במדבקה או שכדאי לעבור לתחליף הורמונלי אחר?
ממה זה נגרם? והאם צפוי לעבור?
תודה רבה מראש
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגליים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/10/2010התןפעה של נפיחות כואבת ברגלים יכולה להגרם ממכלול של סיבות רפואיות, (פקקת ורידים, בעית כליות, תגובה לתרופות- בעיקר נגד לחץ דם ועוד ועוד ..). זו לא תופעה ישירה של המדבקות, למרות שטיפול הורמונלי עלול במקרים מסויימים לעודד פקקת בכלי הדם. יש לפנות לרופא משפחה שלך לצורך ברור מקיף של התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?