מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבררונית19/09/2010
שלום
אני בת 36 עברתי הקרנות באגן וטיפול כימוטרפי בשל גידול באגן שלא ממקור גניקולוגי, במהלך הניתוח באגן נכרתה גם השחלה הימינית.
ביצעתי בדיקות הורמוניות המעידות על אי פעילות שחלתית, ללא מחזור 8 חודשים והרופא אומר שאני מבחינה הורמונית נכנסתי לגיל המעבר.
1 האם אפשר להפסיק להשתמש באמצעי מניעה (קונדום), הרופא המליץ שלא מאחר והפעילות ההורמונלית יכולה להתחדש , האם הדבר אפשרי?
2 שאני מקיימת יחסי מין יורד לי דם , בדיקת פאפ וסימנים תקינים הרופא טוען שזה כתוצאה מיובש בנרתיק וההקרנות ולא המליץ לי על שום תרופה, האם יש משחה שיכולה לעזור, האם יש מקום לעשות בדיקות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור לאחר כמוטראפיה
ד``ר איתן פאר20/09/2010כמוטרפיה והקרנות אכן גורמים להרס של בייציות ולכניסה לגיל מעבר עקב כך.
מוקרים היטב מקרים שגם שנתיים ויותר לאחר הפסקת מחזור עקב כך , היתה התאוששות חלקת של השחלה וחזרו מחזורים.
יובש בנרתיק, הנגרם עקב העדר הפעילות ההורמונלית, גורם לדימום וכאבים בעקבות יחסי מין. מומלץ ביותר לטפל בתופעה ויש לכך תכשירים מרובים לשימוש מקומי נרתיקי, כאשר המובילים והיעילים הינם תכשירי אסטרוגן לשימוש מקומי נרתיקי בלבד.
היות ואין פרטים נוספים לגבי מהות מחלתך הראשונית, הרי שעליך לפנות לרופא שלך ולדון עימו בסיבות ובטיפולים האפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות באגן-השלכות
תותי11/10/2010שלום לך,
בגיל 38.6 חליתי בסרטן, כמו לך גם לי כרתו את שחלה ימין, למרות שהסרטן היה בעצם במעי הגס. מאז עברו 3 שנים ובינתיים לא קיבלתי מחזור. רופאת הנשים שלי טוענת שאני כנראה גם לא יקבל בגלל ההקרנות שקיבלתי באיזור האגן.(28 הקרנות), 3 שנים סבלתי, גלי חום קשים, אפילו באמצע הלילה בחורף, הייתי מוצאת את עצמי שטופת זיעה למשך כמה רגעים ואז הייתי נרדמת שוב עד לפעם הבאה. אני רוצה לציין שאני במעקב סדיר אצל הרופאה האונקולוגית שלי וגם אצל רופאת נשים שיחד החליטו שאני יכולה לקבל הורמונים ששיפרו את מצבי פלאים! כבר אין לי יובש בנרתיק ובכלל כל תופעות גיל המעבר חלפו.
אך לצערי, ישנם השלכות נוספות, יציאות לא סדירות וחוסר שליטה עליהן. כולי תקוה שיחול שיפור משמעותי, אבל בינתיים המצב נשאר כמו בהתחלה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות באגן-השלכות - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2010לצערי תופעות הלואי הקשורות בפעילות המעיים קדורות לניתוח שעברת ולהקרנות ולא לגיל המעבר או לטיפול ההורמונלי. תפני בבקשה לגסטרואנטרולוג מומחה בכדי להיוועץ בו בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?