מחזור אחרי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור אחרי שנה
    orlin
    25/09/2010

בת 43 . מזה כשנה לא קיבלתי מחזור ובבדיקת רופא נשים נאמר לי שהתיפקוד של השחלות שלי ירד ובעצם אני בגיל המעבר.
    לפני יומיים קיבלתי מחזור שעדין נמשך , אמנם הוא דליל אך זה מדאיג מאוד האם זה שכיח? מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור אחרי שנה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי שנה

ד``ר איתן פאר
    25/09/2010

גיל המעבר אינו רק הסקת מחזור אלא מכלול של תהליכים ביולוגיים הגורמים להזדקנות כלל אברי הגוף ושינויי תפקוד שלהם.
    להפסקת מחזור זמנית יש סיבות רבות ( נזכיר כמה כגון סטרס, דיאטה, פעילות גופנית אינטנסיבית, ועוד כהנה וכהנה סיבות).
    גם בשלב הפרימנופאוזה יש הפרעות במחזור שיכולות לבוא לידי ביטוי בהפסקה ממושכת של המחזור ( ואז בדיקות הדם מצביעות כביכול על גיל המעבר) וחזרה למספר מחזורים לאחר מכן.
    בכל מקרה, דימום אחרי שנה של הפסקת מחזור, ובמיוחד עם הוא נמשך ונמשך, מחייב בדיקת רופא ואולטראסאונד לקביעת עובי וסדירות רירית הרחם וחיפוש גורמים פתולוגיים נוספים היכולים להיות סיבה לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו