באיזה גיל זה מתחיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה גיל זה מתחיל?
    מאיה
    26/09/2010

שלום,
    אני בת 44 ולאחרונה אני מרגישה חולשה עייפות כאבי ראש וסחרחורת וכאבי פרקים בעיקר בכפות ידיים ורגליים ובנוסף מופיעים לי גלי חום פתאומיים בפנים והחזה אך בעיקר בגב, אני מרגישה כאילו גל חום מתפשט ממרכז הגב ומשדר לכל הגב כמו כן בחודשים האחרונים הווסת אינה סדירה והיא מופיעה אחת ל 2-3 חודשים, אני נשואה ויש לי 3 ילדים הלידה הראשונה הייתה בגיל 18 שאלתי האם אלו תופעות גיל המעבר והאם לידה בגיל מוקדם יחסית מקדימה את הופעת גיל המעבר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל זה מתחיל?

הוספת תגובה

• כמה מוקדם זה מוקדם?

ד``ר איתן פאר
    27/09/2010

הפסקה של מחזור מעבר לגיל 42 הינה תופעה נורמאטיבית ומקובלת ואינה נחשבת כמוקדמת מבחינה רפואית. אולם, יש לציין שתופעות הקשורות בגיל המעבר, כמו התופעות שאת מציינת, מתחילות כבר בתקופה של "טרום גיל המעבר" - הקרויה פרימנופאוזה, והיכולה להמשך 2-6 שנים.
    בכל מקרה , ההמלצה הטיפולית קשורה בתסמינים הפוגעים באיכות חייך ולא בסדירות או אי סדירות המחזורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו