מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הורמונלי חילופי וכולסטרולאיריס27/09/2010
שלום רב
גיל 59.מטופלת באלטרוקסין עקב האשימוטו מזה 28 שנים כ-850 מק"ג לשבוע.
בשנה האחרונה במיוחד חווה סימפטומים מעיקים: הפרעות רציניות בשינה, חרדות, הפרעות בעיכול בבטן עליונה, חוסר אנרגיה(הייתי מאד מאד אנרגטית)ומצב רוח ירוד.
מאז מס' חודשים המליץ רופא נשים על אנג'ליק לנסיון וטרם עשיתי זאת מפאת חששות.
כולסטרול מאז ומתמיד חורג 350 וה-HDL77 .אני גם מעשנת לא הרבה אך מספיק כדי לחשוב פעמיים על נטילת ההורמון החילופי.
נא המלצתך
בברכת חג שמח
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 59 ותסימני גיל המעבר
ד``ר איתן פאר28/09/2010לא ציינת כמה שנים את נמצאת בגיל המעבר, כלומר כמה זמן חלף מאז שקיבלת מחזור אחרון.
במידה וחלפו למעלה משלוש שנים, ובהתחשב ברמת הכולסטרול הגבוהה שלך, חובה לבדוק , לפני כל טיפול הורמונלי , זרימות דם וקיום משקעים טרשתיים בעורקי הצואר. בדיקה זו פשוטה ביותר ונקראת בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר. במידה ויש כבר משקעים טרשתיים, הרי שאסור לתת לך טיפול הורמונלי ( שמאד מתאים לך בהתאם לתיאור הסימפטומים שלך, אבל אז את חייבת גם להפסיק עישון...). "חלון ההזדמנויות" לטיפול הורמונלי מותנה בדופן בריאה וללא משקעים טרשתיים של כלי הדם העורקיים בצואר ( המהווים בבואה של כלי דם עורקיים בלב ובמוח).
במידה ו"פספסת" את חלון ההזדמנויות לטיפול ההורמונלי, ניתן למצוא לך טיפול חלופי אחר, שאמנם אינו כה יעיל כמו הטיפול ההורמונלי, אך עשוי בכל זאת להקל על הסימפטומים שלך ( תרופות כגון ציפראלקס, אפקסור ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמונלי חילופי
איריס28/09/2010ד"ר פאר שלום
אני מודה לך מאד על התייחסותך הרצינית לפנייתי.
אני ללא מחזור כבר מגיל 51 הסימפטומים כבר נכחו בזמנו, וחזרו שוב.בשהותי באירופה מס שנים ניסו טיפול דומה אך לא הגבתי לו היטב(היו תופעות לואי)ולכן הופסק.לפני כשנה הומלץ על אנג'ליק לנסיון נוסף אך חששתי והשנה התסמינים פשוט פוגעים קשה באיכות החיים לכן אני שוקלת שוב.אני מקבלת את דעתך ול]פני שיוחלט על כן ליטול תחליפי הורמונים אבקש את בדיקת הדופלר.וכן, יתכן וחלון ההזדמנויות טרם פוספס(הפסקת עישון כמובן)
בברכת חג שמח
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים מדחיק את גיל המעבר.
יעל23/10/2010אני בת 52 ובנתיים הכל בסדר ב"ה קצת שיבוש במחזור שזה אומר שלפעמיים המחזור נמשך קצת יותר זמן וזה בסדר, מה שכן רציתי לדעת שאם אני מקיימת יחסים אחת לשבוע או פעמיים בשבוע זה שומר לי על פעילות השחלות בגוף וככה גם המחזור והסיכה והביוץ עדיין ישנם,אני מרגישה משיכה לפעילות מינית גם בגיל הזה ואף יותר, האם יש קשר משמעותי בן יחסים מיניים לדחית גיל המעבר ולכל התופעות הנלוות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין ומועד גיל המעבר.
ד``ר איתן פאר23/10/2010לצערי אין קשר בין יחסי מין, והתעוררות חשק מיני ובין הגיל בו מפסיקה השחלה ליצר הורמונים ( כלומר גיל המעבר).
אחד ההסברים לתופעה קשורה בכך שהיחס בין רמת יצור אסטרוגן, שרמתו יורדת לקראת גיל המעבר, ובין רמת יצור טסטוסטרון, שרמתו נשמרת ולעתים אף עולה לקראת המנופאוזה, משתנה לטובת הטסטוסטרון ולכן יש יותר חשק מיני ( אבל לא בהכרח). כמו כן הפחד שבתת ההכרה מהריון לא רצוי נעלם בגיל הזה ויש יותר חופש מיני.
בכל מקרה, התעוררות מינית זה דבר טוב ורצוי ומשפר מאד זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?