מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנהמתי28/09/2010
ברצוני לשאול האם יש סיבה לכך שאחרי גיל המעבר מתווספים כמה סנטימטרים למותניים? תמיד הייתי אישה רזה וחטובה, אני עוסקת בספורט ושומרת על תזונה טובה יחד עם זאת מאז נפסק המחזור לפני שנתיים הצמיג שנוסף מסרב לרדת. אני לא לוקחת טיפול חליפי הורמונלי אבל כן רואה את אותה תופעה אצל חברות בגילי, גם כאלה שלוקחות טיפול כזה וגם כאלה שלא. אני רוצה להדגיש שלא מדובר בהשמנה כללית אלא רק בצמיגון המעצבן הזה שנוסף במותניים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי לנצח את התופעה המרגיזה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה , השמנה ושוב השמנה..
ד``ר איתן פאר30/09/2010כבר דנו בנושא בהרחבה מרובה כתשובה לשאלות קודמות כך שרצוי לדפדף בשאלות והתשובות שניתנו וכבר יש תשובה מוכנה.
בתמצית, לאלו שמתעצלות לדפדף אחורה, השמנה מותנית אופיינית ומאפיינת גיל המעבר. ירידה ביצירת האסטרוגן השחלתי ( גיל המעבר..) עם המשך יצירת ההורמונים הזכריים הן מהשחלות והן מבלוטת יתרת הכליות, גורמת לנדידת שומן מהישבן למותנים, כמו אצל גברים. בנוסף , ללא הורמונים חלה האטה בחילוף חומרים בסיסית ועליה ממוצעת של 5-8 ק'ג בחמש השנים הראשונות של הפסקת המחזור.
פעילות גופנית הכרחית להחזיר את שריפת הקלוריות לרמתה טרום גיל המעבר. הורמונים מקילים על האטה בקצב העליה במשקל, אך אינם מונעים אותה לחלוטין עקב המינון הנמוך שבו אנו נוהגים להשתמש כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ומבטיחה
מתי30/09/2010לא להתעצל ולבדוק בתשובות הקודמות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?