השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה
    מתי
    28/09/2010

ברצוני לשאול האם יש סיבה לכך שאחרי גיל המעבר מתווספים כמה סנטימטרים למותניים? תמיד הייתי אישה רזה וחטובה, אני עוסקת בספורט ושומרת על תזונה טובה יחד עם זאת מאז נפסק המחזור לפני שנתיים הצמיג שנוסף מסרב לרדת. אני לא לוקחת טיפול חליפי הורמונלי אבל כן רואה את אותה תופעה אצל חברות בגילי, גם כאלה שלוקחות טיפול כזה וגם כאלה שלא. אני רוצה להדגיש שלא מדובר בהשמנה כללית אלא רק בצמיגון המעצבן הזה שנוסף במותניים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי לנצח את התופעה המרגיזה הזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• השמנה , השמנה ושוב השמנה..

ד``ר איתן פאר
    30/09/2010

כבר דנו בנושא בהרחבה מרובה כתשובה לשאלות קודמות כך שרצוי לדפדף בשאלות והתשובות שניתנו וכבר יש תשובה מוכנה.
    בתמצית, לאלו שמתעצלות לדפדף אחורה, השמנה מותנית אופיינית ומאפיינת גיל המעבר. ירידה ביצירת האסטרוגן השחלתי ( גיל המעבר..) עם המשך יצירת ההורמונים הזכריים הן מהשחלות והן מבלוטת יתרת הכליות, גורמת לנדידת שומן מהישבן למותנים, כמו אצל גברים. בנוסף , ללא הורמונים חלה האטה בחילוף חומרים בסיסית ועליה ממוצעת של 5-8 ק'ג בחמש השנים הראשונות של הפסקת המחזור.
    פעילות גופנית הכרחית להחזיר את שריפת הקלוריות לרמתה טרום גיל המעבר. הורמונים מקילים על האטה בקצב העליה במשקל, אך אינם מונעים אותה לחלוטין עקב המינון הנמוך שבו אנו נוהגים להשתמש כיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה ומבטיחה

מתי
    30/09/2010

לא להתעצל ולבדוק בתשובות הקודמות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו