שינויים הורמונליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים הורמונליים
    זיוה
    04/10/2010

שלום רב והמון תודה על עבודתכם הנפלאה,

ברצוני להתייעץ בדבר תמורות מפתיעות בבדיקות ההורמונליות שלי:
    אני בת 52 , מעל שנה לא קיבלתי ווסת ולא השתמשתי בשום תרופות הורמונליות
    בבדיקות דם שערכתי לפני שנה כאמור לא אחרי מחזור כיוון שלא היה התוצאות כדלקמן:
    ESTRADIOL (E2 ) <70
    FSH 62.87
    LH 19.26
    נאמר לי אז שאני בגיל המעבר
    לפני כשלושה שבועות חוויתי תחושות של ביוץ באופן ברור מאד, ואכן לאחר כשבועיים הופיע דימום שנמשך מספר ימים יש לציין שהדימום היה חלש למדי
    ביום החמישי מתחילת הדימום עשיתי שוב בדיקות דם להורמונים והרי התוצאות:
    ESTRADIOL 182
    FSH 29.05
    LH 15.71
    מה זה אומר?
    האם ידועה תופעה כזו?
    אני בגיל המעבר או לא?
    האם אני עדיין מבייצת ופוריה?
    אנא ענו לי , אני די נבוכה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים הורמונליים

הוספת תגובה

• חזרה למחזור אחרי שנה של הפסקה

ד``ר איתן פאר
    06/10/2010

התופעה אותה את מתארת הינה תופעה ידועה ודי שכיחה ( יחסית). מדובר בשלב המכונה פרימנופאוזה ( טרום גיל המעבר) בו אין יצירה מספקת של הורמונים מהשחלה ולכן אין הבשלה שלמה של ביציות וביוץ, וכתוצאה מכך נעלם המחזור. לאחר חודשים של מנוחה השחלות מגייסות את הזקיקים שעדין נותרו בהם ( הגיוס נוצר עקב גירוי יתר של השחלות כתוצאה מרמות גבוהות של FSH ) ואז לפתע נוצר ביוץ ומקבלים מחזור. לעתים אפילו חוזרים מספר מחזורים ולעתים אפילו מדי חודש.
    בתקופת הפרימנופאוזה ישנו לעתים מצב בו הרמות בדם של ההורמונים מצביעים על גיל המעבר ואז, לאחר קבלת הדימום הכל משתנה. לעתים תקופה זו מלווה בתסמיני גיל המעבר ( גלי חום וכד'), אך לא בהכרח, תלוי ברמות האסטרוגן.
    נסיונות להפרות ביציות אלו לא צלחו, גם לא בהפרייה חוץ גופית, כך שקרוב לודאי שאין חשש מהריון לא רצוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!!!!!!

זיוה
    06/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו