העדר חשק מיני לאחר כריתת שחלות ורחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדר חשק מיני לאחר כריתת שחלות ורחם
    מיכל
    09/10/2010

שלום, אני נשאית הגן BRCA 1 בת 41 לאחר כריתת רחם ושחלות מניעתית לפני שנה וחצי. אני לוקחת כדור אסטרופן 1 מ"ג מידי בוקר. מאז כריתת הרחם והשחלות חלה ירידה דרסטית בחשק המיני. רציתי לשאול אם אפשר לתת תוספת הורמונלית כלשהי לעידוד החשק המיני או שזה לא מומלץ בגלל הנשאות? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העדר חשק מיני לאחר כריתת שחלות ורחם -

ד``ר איתן פאר
    11/10/2010

כריתת שחלות גורמת להוצאת המקור החשוב של יצירת טסטוסטרון באישה. הטסטוסטרון אחראי על חשק מיני.
    בכדי להחזיר חשק מיני יש צורך לתת תוספת טסטוסטרון אותו ניתן להשיג ( בחו'ל) בצורת מדבקות עוריות, או בצורת ג'ל שנספג דרך העור ( קיים בארץ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר פאר

מיכל
    11/10/2010

האם מתן תוספת טוסטסטרון כאמור לעיל עלולה לגרום לתופעות לוואי כלשהן - והאם יש בכך הגדלת סיכון בהקשר היותי נשאית הגן BRCA 1?
    מה המינון המומלץ? אני נשאית הגן בת 41.
    תודה על תשובתך,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטוסטרון= תופעות

ד``ר איתן פאר
    13/10/2010

אין תרופה ללא אפשרות של תופעות לואי. ג'ל טסטוסטרון מורחים כטיפה עבה אחת ליומיים, והכי יעיל זה באזור אברי המין ( רופא המתמצא בכך יכול להדריך אותך ) ואז זה כמעט ונטול כל תופעות לואי.
    אין כל מניעה גם בהיותך נשאית של BRCA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו