גלי חום ואלצהיימר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי חום ואלצהיימר
    גלית
    16/10/2010

שלום לכם,

1. קראתי קצת את תשובותיכם בפורום,
    ונתקלתי במשפט (המפחיד):
    "היות וגלי חום יותר ויותר מוזכרים בספרות כאחד הזרזים למחלת אלצהיימר ודמנטיה מוחית"

אני בת 46, קצת גלי חום, לא סובלת מעבר לכך. לוקחת פרימולוט נור כמעט שנה ולא באופן סדיר.

עד עתה הבנתי שהורמונים ניתנים להקלה על סבל מתסמיני גיל המעבר.

האם בגלל עצם העובדה שיש לי גלי חום רצוי שאקח הורמונים?

2. נתון נוסף - יש לי אוסטופניה בינונית. הייתי לפני שנה אצל אנדוקרינולוגית שהמליצה על ויטמין D, ואמרה שאין צורך בהורמונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום ואלצהיימר

הוספת תגובה

• גלי חום ואלצהיימר

ד``ר איתן פאר
    18/10/2010

אכן ישנו קשר שהולך ומתבהר בשנים האחרונות בין גלי חום ורמת סוכרים נמוכה במוח. כמון כן בזמן גלי חום ישנה ירידה ניכרת בזרימות הדם למוח. שתי תופעות אלו, אך לא רק הן, קשורות קשר הדוק לאלצהיימר ודמנציה בעתיד. ולכן אנו כיום במחשבה שגלי חום מהווים אינדיקציה ברורה לטיפול.
    את כבר מקבלת טיפול, ויתכן והוא אינו מתאחים לך ולכן תפני בבקשה לרופא העוסק בגיל המעבר שכדי שיבצע בדיקות וימליץ לך על טיפול הולם.
    ויטמין D חיוני לספיגת סידן ולמניעת אוסטאופורוזיס,. הוא ניתן כתוספת למתן סידן ולפעילות גופנית. במידה ואינו משפר את צפיפות העצם ישנם תכשירים נוספים יותר יעודיים לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו