וגיפם תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וגיפם תופעות לוואי
    בר אינגבר
    17/10/2010

אני בת 52 תופעות גיל מעבר קלות, אך קיימות כל התופעות המעיקות כמו יובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. הרופא רשם לי וגיפם (לא נרות) ולאחר שימוש של כחודשיים חל שינוי במצב הרוח והרגשתי דכדוך. הפסקתי אותם מיד כאשר קראתי בעלון המצורף שהתרופה עלולה לגרום לדיכאון, שהוא חלק מתופעות הלוואי האחרות . האם יש תחליף לוגיפם שלא גורם לתופעה זו.

תודה
    בר אינגבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וגיפם תופעות לוואי

הוספת תגובה

• וגיפם ודכאון

ד``ר איתן פאר
    18/10/2010

דכאו הינה תופעה מאד מוכרת ושכיחה של העדר ( = חסר) באסטרוגן.
    ואגיפם הינה תרופה המכילה אסטרוגן הניתנת בצורת כדור לנרתיק ומאד יעילה במניעת יובש נרתיקי ודלקות חוזרות בדרכי השתן.
    אני מייחס את הדכאון דוקא לחסר אסטרוגן ולא לואגיפם. הואגיפם כמעט ואינו נספג לגוף ולכן אינו יעיל להפחתת תחושת הדכאון שמלווה גיל מעבר.
    רצוי לכן להמשיך בואגיפם ולהוסיף תכשיר הולם בצורת כדורים בכדי לטפל בתופעות שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של וגיפם

ורדה וייס
    30/07/2016

האם וגיפם יכול לגרום לגרוייםבווגינה ובסביבתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו