התעוררות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות
    יעל
    23/10/2010

אני בת 52 ופתאום יש לי מין תופעה כזאת כבר במשך חצי שנה להתעורר מוקדם ב 4 - 5 לפנות בוקר גם אם נרדמתי מאוחר אני אתעורר מוקדם אבל אני מתעייפת כי לא ישנתי את השעות שלי הרצויות שלי 7 עד 8 שעות ואני ישר נרדמת. אני עדיין מקבלת מחזור יש לי לפעמיים גליי חום אבל לא כזה משמעותי שאני מתעוררת תוך כדי וזה עובר מה עושים לבעיה של ההתעוררות. אשמח לקבל את הצעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות

הוספת תגובה

• התעוררות משינה לקראת בוקר

ד``ר איתן פאר
    23/10/2010

בין השעות 3-5 לפנות בוקר ישנו שינוי בפעילות סרוטונין במוח. זה גורר הפחתה בהפרשת מלטונין ( הורמון השינה ), הפרשת טסטוסטרון ( ולכן יש לגברים זיקפה בשעות האלו לפעמים תוך כדי שינה), והופעת גלי חום מלווים או לא בהזעה. כל עוד יש מחזור האסטרוגן מווסת את כל המערכת מחדש וניתן להרדם שוב. ככל שהגיל והזמן מתקרבים לגיל המעבר, כלומר ירידה בהפרשה אסטרוגנית ושיבושים במחזור עקב כך, התופעה מחמירה עד כדי הפרעות שינה קשות ותחושה של אבדן חיוניות עקב כך עם קושי תפקודי במשך היום.
    יש מספר תכשירים לא הורמונאליים בשוק לטיפול בבעיה, ישנו גם הורמון המלטונין שבארה'ב נמכר ללא מירשם מרופא אך בארץ מחייב מירשם וישנה כמובן מעבדת שינה בה נמצאים רופאים מומחים לתופעה שלאחר בדיקות יכולים להמליץ על הטיפול היעיל ביותר עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו