מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כשל שחלתי מוקדם איחור רב בוסתאישה27/10/2010
שלום רב,
בת 36, נשואה ללא ילדים. בעלת ערכי FSH גבוהים מאד, נאמר לי ששחלותי לקראת סיום תפקידם (45, 28, 24 3 בדיקות שונות ביום 3 לוסת).
לאחרונה איחור של חודש + מס' ימים בוסת. למרות סיכוי אפסי להיריון (להוסיף על מצבי - מורפולוגיה מאד בעייתית אצל בעלי)..ביצעתי בדיקת שתן להיריון לאחר איחור רב - שיצאה שלילית.
שאלתי - ידוע לי ובעבר קיבלתי לאחר איחרו תכשיר בשם "פרימוליט מור" להשראת וסת וביצוע פרופיל הורמונאלי. אני חוששת שזה אינו "סתם" איחור, אם כי אולי כניסה למנאופזה, אין סמננים נוספים כעת (גלי חום וכו'...) אסטרוגן תקין בבדיקה לפני מס' חודשים).
האם התכשיר "מחזיר את המערכת" , "מעכב את הקץ" נחוץ לגוף מבחינת השבת הוסת והבריאות? או שמה עדיף לתת לטבע לעשות את שלו .....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל שחלתי מוקדם איחור רב בוסת - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/10/2010לתיפקוד השחלות יש דינמיקה משל עצמה ולא ניתן לעצור אותה ע"י תכשירים תרופתיים למיניהם. מאידך יש בדיקות מדוייקות יותר המאפשרות בדיקת אותה רזרבה שחלתית. תכשירים פרוגסטטיביים מסוג פרימולט נור ואחרים אינם משמרים רזרבה שחלתית אלא גורמים לדימום דמוי ווסת אשר ניתן לשמרו זמן רב אך אין בו כדי להגן על השחלה או לאמר דבר על כושר הפריון שלה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' תדיר - בהמשך למענה שלך
אישה28/10/2010שלום רב,
ברור לי שתכשיר פרימוליט מור אינו יכול לשנות מצב פיריון... ואין זו כוונתי בשאלה.
כוונתי הייתה מבחינה של הוסת בלבד והמנאופזה בלבד ולא מצב הביציות ואיכותן/כמותן = הפיריון.
האם ישנה חשיבות להשיב את הוסת? האם יש לה יתרון בתפקודי הגוף? האם כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלי לגבי אפשרות נטילת התכישר והאם הוא יכול להשיב את הוסת ולעכב מנאופזה (לא אובדן פיריון כמובן...) אלא כניסה לגיל מעבר מבחינת אסטרוגן וכו'...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוסיף -
אישה28/10/2010שנאמר לי שלאור ערכי ה- FSH הגבוהות כ"כ שלי הבדיקה היותר מדוייקת אינן רוולנטיות עבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' תדיר - בהמשך למענה שלך - תגובה
פרופ` יונה תדיר28/10/2010בירור ע"י רופא/ת נשים נכון בכל מקרה. במקביל חשוב להבהיר כי ירידת בפעילות השחלה היא היא הכניסה לגיל המעבר. הווסת אינה אלא דימום חסר חשיבות מבחינה בריאותית. ניתן להמשיך לקבל דימום זמן רב באופן מלאכותי ואין בכך כדי לאמר שאת דוחה את הכניסה לגיל המעבר. גיל ההמעבר הוא פועל יוצא של מצב ותיפקוד השחלות והדימום אשר נפסק באופן טבעי או נמשך באופן מלאכותי אינו חלק מזה. מה שכן חשוב זה בהעדר גורמי סיכון אישיים, ולאחר בירור מצב התיפקוד השחלתי, אם אכן את בשלבי כניסה לגיל המעבר לשקול טיפול הורמונלי חליפי אשר משפיע לטובה על מערכות גוף אחרות תוך התחשבות ומעקב על סימפטומים של גיל המעבר. .
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אישה29/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?