דימום שונה מהרגיל אצלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום שונה מהרגיל אצלי
    צילה
    01/11/2010

בס"ד
    לכבוד פרופ' יונה תדיר וד"ר איתן פאר,
    שלום רב. אני בת 48 ושנים רבות יש לי דימומים חזקים מאוד וגם גושים בזמן המחזור. לפני כשנתיים היו לי גם דימומים בין המחזורים, ואז הוצא לי פוליפ , זה ב"ה עזר בזה שאין כל כך דימומים בין המחזורים אבל עדיין הדימומים בזמן המחזור הם די כבדים, בעיקר ביומיים או שלושה הראשונים. אבל דוקא במחזור האחרון הדימום היה קל יותר, האם זה נורמלי? האם זה בגלל שזה כבר גיל כזה? או האם היה אמור לצאת יותר דם וזה לא תקין? שמעתי שיש המון שינויים בגיל המעבר, האם גם זה קשור לענין?
    תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום שונה מהרגיל אצלי

הוספת תגובה

• דימום שונה מהרגיל וגיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    02/11/2010

השינויים באופי הדימום יכולים להגרם או מסיבות הורמונאליות, ואז בעיקר יש שינוי בתדירות הדימומים , אך פחות בכמות הדימום, או מסיבות אורגניות ואז הדבר המאפיין הוא כמות הדימום ומשך הדימום. פוליפ ברחם, אך בעיקר שרירנים, מיומות, מהווים את עיקר הסיבה לדימום ממושך , כבד וקשה.
    שוני חד פעמי במאפיין קבוע של המחזור אינו מעיד לא על גיל המעבר ולא על כל סיבה אחרת ואינו מהווה סיבה כלשהי לדאגה.
    בדיקת אולרטא-סאונד נרתיקית מהווה את האמצעי האיבחון היעיל לתופעה, ובהתאם לבדיקה כך ניתן הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו