בת 51 התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 51 התייעצות
    א
    05/11/2010

אני בת 51 ומקבלת מחזור סדיר (אם כי דימומים מופחתים) אני נוטלת ברזל כי אני אנמית.
    שמתי לב בשנתיים האחרונות שאחרי המחזור הרציני , הדימום משנה צבע לדימום קל בצבע כתום, וגם הפרשה צהובה (במשך כיומיים), כך מסתיים המחזור שלי.
    על מה זה יכול להעיד?

ועוד שאלה - אלו תוספי מזון אתם ממליצים לאישה בגיל זה ?(שמן דגים? ויטמינים וכו')

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 51 התייעצות

הוספת תגובה

• בת 51 התייעצות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/11/2010

השוני באופי בדימום אינו מעיד דבר. היות והמחזורים סדירים לפי דבריך, הרי שאת עדין לא בגיל המעבר . היות ואין לך תסמיני גיל המעבר את עדין לא זקוקה לטיפול הורמונלי חלופי.
    לגבי תוספי מזון, את כבר לוקחת ברזל עקב אנמיה. בד'כ אנמיה על רקע חסר ברזל הולכת עם חסר ויטמין B12 ולכן נהוג להוסיפו ( כמ גם חומצה פולית), ואז קומפלקס של ויטמין B יכול להיטיב עימך.
    מקובל שאצל רוב האוכלוסיה מעל גיל 50 יש גם חסר ויטמין D ולכן נהוג להמליץ גם עליו.
    את כל הדברים הללו ניתן לבדוק בבדיקת דם ולודא שאכן יש חסר ולפי זה להשלים.
    בדיקת צפיפות עצם יכולה לכוון לגבי הצורך בתוספת סידן.
    בדיקת שומני דם יכולה לכוון לגבי תוספת אומגה 3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו