הסיכונים בלקיחת הורמונים לאורך זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיכונים בלקיחת הורמונים לאורך זמן
    רותי
    07/11/2010

אני בת 63 וצורכת הורמונים מגיל 50 בעקבות ניתוח כריתת רחם שעברתי. םבלתי מאד מגלי חום וההורמונים איזנו אותי והשפיעו עלי טוב. בשנים האחרונות עברתי לליויאל ואני מרגישה טוב. בבדיקת שד שגרתית המליץ הרופא שאפסיק מיד את השימוש בהורמונים כי על פי מחקרים אחרונים גורמים לסרטן השד, קרישי דם, עליה בכולסטרול ועוד ועוד...מה לעשות ואיך מפסיקים באיזו שיטה? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסיכונים בלקיחת הורמונים לאורך זמן - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/11/2010

מרבית ההמלצות לגבי השימוש בהורמונים ממליצים לקחתם עד גיל 60, ולפחות 5 שנים.
    בגיל 60 מומלץ לנסות להפסיק את הטיפול ההורמונלי בכדי לודא האם את עדין זקוקה להם.
    ניתן להפסיקם בבת אחת שכן הם ימשיכו לפעות עוד מספר שבועות לאחר הפסקתם ותרגישי טוב.
    אולם, במידה ותסמיני גיל המעבר חוזרים, ובגדול, ופוגעים קשות באיכות החיים, ניתן להמשיכם ואחת לשנתיים לבדוק האם עדין יש צורך בהם.
    היות ואת ללא רחם, הרי שאת לא לוקחת פרוגסטרון אלא אסטרוגן בלבד, שהשפעתו על השד נמוכה משמעותית מזו של הפרוגסטרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו