הורמונים לגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים לגיל המעבר
    דורין
    09/11/2010

לאחרונה התחלתי לקחת הורמונים בגלל תסמינים של גיל המעבר שהתחלתי לחוות (הפסקת וסת, גלי חום וכד').
    אתמול חברה שלחה לי מאמר מתוך בלוג של אלכס מאור שבו מדובר דווקא על כך שהורמונים זה לא הדבר הכי בריא לנשים מכל מיני סיבות, בין השאר הם מעלים את הסיכוי לחלות בסרטן ובמחלות לב.
    אני יודעת שבטח מי שיקרא יחשוב שזה מאמר מכור מראש מאחר ואלכס מאור הוא מנכ"ל סולגאר ויש לו אולי אינטרס מסויים בסיפור הזה אבל בכל זאת, אשמח לקבל את חוות דעתו של רופא בנושא.
    תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים לגיל המעבר

הוספת תגובה

• הורמונים לגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/11/2010

אכן צדקת . מאמר מאד אינטרסנטי ומאד לא מדויק.
    בשנת 2002 פורסם מאמר ענק - מאמר מחקר הנשים, שמצא עליה בשכיחות סרטן שד בנשים המשתמשות בהורמונים. בשנת 2007, באותו עיתון , פורסם מאמר תיקון של המחברים בו הם מודים בבעיותיות תוצאות המחקר ושהרלוונטיות שלו חלה על נשים המתחילות הורמונים מעבר לגיל 65.
    מספר עבודות ענק המתנהלות כרגע מצביעות באופן חד משמעי על אפקט הגנה מובהק של הורמונים על הלב, ובתנאי שיתחילו איתם מוקדם ובסמוך להפסקת המחזור.
    היות ולא אני, ולא שותפי לניהול הפורום, מקבלים איזו טובת הנאה מהחברות המשווקות תרופות, הרי שאנו משתדלים להשיב לשאלות ללא אינטרסט כלכלי או אישי אלא לפי מיטב הבנת העודות כיום.
    לגבי מוצרי "טבע" למינהם:-
    נמצא שנשים במזרח הצורכות סויה מגיל שנה שנתיים, שנים לפני התפתחות השד, נהנות מאפקט הפחתה של סרטן שד בגיל 50. אולם נשים , הן במזרח ובן במערב, המתחילות סויה ומוצרין רק סביב המנופאוזה, מעלות שכיחות סרטן שד. רק שפרט מאד לא שולי זה לא נמסר לקהל הרחב ע'י חברות המשווקות מוצרים אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים לגיל המעבר - תגובה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    09/11/2010

בד"כ מנהלי הפורום אינם מוסיפים זה על דברי זה, אולם לאור חשיבות השאלה, והעובדה ש"ר פאר הזכיר גם אותי כנטול כל אינטרס זר במענה זה, אני מוצא לנכון לאשר את דבריו על העדר קשר לכל חברת תרופות או כל שיקול זר אחר בנושא כה חשוב ורגיש.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו