קבלת וסת בזמן נטילת כדורי הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת וסת בזמן נטילת כדורי הורמונים
    טלי
    11/11/2010

שלום אני נוטלת כדורי אביאנה במשך חודש וחצי בערך. אחרי כחודש וחצי הופיע דימום שדומה לקבלת וסת. האם אני צריכה להפסיק את ההורמונים אביאנה בזמן שמופיע לי הדימום כמו כן אני מרגישה שהבטן מאוד התנפחה לי וגודש בשדיים, מצב רוח ירוד, וחוסר ריכוז. אודה לך על תשובתיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קבלת וסת בזמן נטילת כדורי הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/11/2010

ושוב חסרים המון פרטים בכדי לתת תשובה ראציונלית. בת כמה את? האם את בכלל במנופאוזה (= שנה ללא מחזור)?, מה עובי רירית הרחם? מהו הפרופיל ההורמונלי שלך?
    כעיקרון אוויאנה מיועד לנשים במנופאוזה להם אין כלל פעילות הורמונלית שחלתית משלהן. במצבים אלו אין דימום תחת אוויאנה וכל יתר הסימפטומים אותם את מתארת.
    אולם, לקיחת אוויאנה בשלב הפרימנופאוזלי, שבו עדין ישנה פעילות הורמונלית שחלתית , יכולה לגרור דימומים ויתר התופעות.
    עצה- תפסיקי את האוויאנה בינתיים, ותעשי ברור מקיף אצל רופאך האם את אכן במנופאוזה בהתאם להנחיות שהזכרתי.
    יש טיפול שונה לתסימני גיל המעבר בפרימנופאוזה , טיפול בו מחזירים את הדימומים לסידרם, לעומת הטיפול במנופאוזה עצמה, ללא דימומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו