שאלה לגבי דימום לאישה בפרהמנאופזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי דימום לאישה בפרהמנאופזה
    אישה
    12/11/2010

שלום רב,

אני בת 36, בעלת ערכי FSH גבוהים מאד אשר נבדקו בעבר (גיל 35) בשלוש בדיקות שונות והעלו ממצאים פתולוגים לגילי - של למעלה מ40 ולאחר מכן שתי בדיקות בין 20 ל- 30 (קרוב ל- 30).
    יותר מחודשיים ללא וסת ולפני חודש היו לי גלים של תחושות בבטן של כאב עמום (=דומה לכאב בטן שמבשר על טרום וסת). פניתי לרופא הנשים שלי אשר ביצע אולטרסאונד ואגינלי.
    לא ראה כל ממצא פתולוגי ומצא רירית רחם בעובי 10 מ"מ (ס"מ? כנראה מ"מ)...
    וציין שיתכן וזה מבשר על בוא וסת שאמורה להתפתח אם הרירית תגיע ל- 15.
    לאחר הבדיקה - שבוע וחצי יש לי מידי פעם כתמים של דם - או דמם מאד קל - כמעט אפסי שלא נראה לי עונה על ההגדרה "וסת". האם יתכן שזה בכל זאת איפיון מסויים של וסת שמתאים לפרופיל ההורמונלי שלי? (לציין ששאר הפרמרטים שנבדקו אז היו תקינים אך ידוע לי שהם משתנים בגוף האישה)...האם אפיון כזה עשוי להעיד על פרהמנאופזה?
    הרופא אמר לי לחזור אליו עוד חצי שנה ושאין צורך בבדיקות נוספות. לציין שאחת לשנה עושה בדיקות דם כלליות ובריאה.

יש הסבר אחר לאופי כזה של דימום קליל (גם לא עיקבי - אלא מופיע לסירוגין)...? האם תופעה כזו אופיינית לקראת סיום וסת לתמיד? לציין שבנתיים אין לי גלי חום

תודה רבה על מענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דימום לאישה בפרהמנאופזה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/11/2010

אכןאת בפרימנופאוזה אופיינית. אופיינית היות ויש עדין פעילות שחלתית המייצרת אסטרוגן , ולכן רירית הרחם מעובה והעדר תסמיני גיל המעבר, ופרימנופאוזה היות ורמות FSH גבוהות ויש אי סדירות במחזור.
    כתוצאה, אין לך ביוץ.
    מבחינה הורמונלית, פרוגסטרון נוצר רק בעקבות ביוץ ותפקידו ליצב את רירית הרחם ולמנוע הכתמות דמיות. המחזור מופיע עם ירידה ברמות הפרוגסטרון וקילוף סדיר של רירית הרחם.
    בסיטואציה כפי שאת מתארת מקובל לתת טיפול חודשי קבוע ע'י פרוגסטרון, למשל כל 1 לחודש פרוגסטרון למשך 10 ימים. זה מיצב את רירית הרחם, מונע הפרשות דמיות, מונע צמיחה לא מבוקרת של רירית הרחם ( מאד לא רצויה..) וגורר דימום סדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר פאר, בהמשך למענה שלך -

אישה
    13/11/2010

מהי הבעייתיות בדימום לא סדיר מעיבוי הרחם, כך שיש צורך להסדיר אותה מבחינה רפואית? (כתבת שהמצב מאד לא רצוי)

עד כמה שהבנתי אין חשיבות לדימום ע"י כדורים בצורה מלאכותית. (הוצע לי פרימוליט נור).
    (רק אם זה מפריע לי...)

האם ישנן השלכות כלשהן על הרחם, הרירית או כל מערכת אחרת בגין מצב כזה?

זה מצב שנוצר ממש לאחרונה. האם התכשיר הפרוגסטרוני שהתכוונת שנוטלים כל חודש הוא אכן פרימוליט נור?

מאז כתיבת הודעתי מעט גבר הדימום וזוהי מעין וסת מאד חלשה..? לא ברור לי עדיין...

האם היית ממליץ לחזור לרופא לבקש טיפול כי ציין שאחזור בעוד חצי שנה... אלא אם משהו מפריע לי..

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית לא סדירה- - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/11/2010

רירית רחם לא סדירה המדממת שלא בצורה מחזורית יכולה להעיד על פתולוגיה הנמצאית בה, החל מגירוי יתר הורמונלי ועד מצבים טרום סרטניים.
    יתכן והסיבה נעוצה בכך שעדין יש לך פעילות שחלתית כלשהי, המתווספת לפעילךות ההורמונלית מהתכשיר שאת לוקחת והתוצאה הינה גירוי יתר של רירית הרחם.
    פרימולוט נור , בהיותו תכשיר פרוגסטאטיבי בלבד, אמור לפתור את הבעיה ולגרום לנשירת הרירית והפסקת צמיחתה הנ'ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו