תופעות לוואי בלבד ללא השפעה חיובית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי בלבד ללא השפעה חיובית
    לילי
    20/11/2010

אני בת 50. המחזור החודשי שלי נפסק לפני כשנה וחודשיים. בעקבות הופעת תסמינים שכללו גלי חום (מעט), הפרעות שינה (התעוררות כל שעה במשך הלילה), השמנה בלתי אפיינית לי, ללא שינוי בהרגלי התזונה (מ-50 ל-56 ק"ג בשנה) ומצבי רוח דכאוניים, התחלתי טיפול באביאנה לפני זמו קצר. היום - לאחר כ-10 ימים - הופיע דימום וגינלי, תחשת נפיחות וכאבים בחזה (כמו בווסת), כמו כן, בשבוע האחרון מצב הרוח שלי נעשה גרוע הרבה יותר. לעומת זאת, לא חשתי בכל שיפור בעקבות נטילת התרופה. האם להפסיק לקחת אותה, או לתת לזה עוד צ'אנס? ואם כן, כמה זמן? האם הדימום הוא תופעה זמנית של הסתגלות לתרופה ועתיד להפסק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בלבד ללא השפעה חיובית - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/11/2010

10 ימים של אוויאנה מהווים פרק זמן קצר מדי בכדי לקבל כל תגובה שהיא. המינון הנמוך שיש באוויאנה מתחיל לפעול רק כעבור שבועיים שלושה והשפעתו המירבית ניתנת לבדיקה כעבור כחצי שנה.
    לעתים מקובל להתחיל טיפול במינון גבוה יותר בכדי להשיג מהר יותר תגובה חיובית, ולאפשר לאשה חוויה חיובית מהטיפול ורק לאחר מספר חודשים לרדת למינון כה נמוך כגון אוויאנה.
    ממליץ שתתיעצי עם רופאך לגבי אפשרות זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו