קיטון בימי המחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיטון בימי המחזור
    קרין
    25/11/2010

שלום רב,
    אני בת 28 והמחזור שלי סדיר בד"כ, ב2 המחזורים האחרונים היה קיטון משמעותי בימי המחזור ,מ4 ימים ל יומים והדימום ירד באופן משמעותי ,הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקות הורמונליות ,יש לי דודה שהיה לה הפסקת פוריות בגיל מוקדם בערך בגיל 32 ,ובת דודה אחרת בערך באותו גיל, השאלה שלי האם יכול להיות שיהיה לי הפסקת פוריות לפני גיל 30,והאם יש דרכים לטפל בזה או לפחות לעכב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיטון בימי המחזור

הוספת תגובה

• קיטון בימי המחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/11/2010

כמות הדימום קשורה בצמיחת רירית הרחם וקילופה. ככל שהרירית צמחה יותר, או בעלת שטח גדול יותר, כך הדימום חזק יותר.
    הפחתה באסטרוגן, הבונה רירית רחם, כמו למשל בגלולות, מפחיתה את עובי רירית הרחם ומפחיתה את כמות הדימום.
    עובי רירית הרחם ניתן למדידה , סביב יום הביוץ, ע'י אולטראסאונד נרתיקי.
    רמות אסטרוגן ניתנות למדידה ע'י בדיקת דם ( שהרופאה שלך כבר שלחה אותך לבצע).
    רזרבה שחלתית ניתנת להערכה ע'י בדיקת דם להורמון הנקרא AMH
    הסבר יותר מפורט וסיבת הפחתת הדימום אצלך ינתנו לך ע'י רופאך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

קרין
    29/11/2010

אינני משתמשת בגלולות ,האם יכול להיות ששתית משקאות אנרגטיים כמו REDBALL,XL.... גורמים לתופעות אלו?,אני מאוד לחוצה מהעניין, מה סיכויי הפוריות אם מסתבר שיש בעיות והן בתחילתן ,כמה זמן מרגע תחילת הבעיות בדרך כלל סיכויי הפוריות גבוהים?האם מדובר בד"כ בכמה חודשים או יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה... - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    01/12/2010

כפי שציין ד"ר פאר שאלות אישיות כגון אלה צריכות להתברר מול הרופא/ה שלך. משקאות אנרגטיים אינם אמורים בד"כ לגרות לתופעה זו ויש לבצע מגוון בדיקות אשר פורטו בתשובה קודמת על לברר מה מצבך. שהרי תשובות תאורטיות וכלליות לא יתנו מענה למצוקתך. האמנם?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו